Samfunnspolitiske kurs
Lobbykurs
Har du lyst til å lære å påvirke, men ikke skjønner helt hvordan? Vi har utviklet et lobbykurs for våre lokallag som kan hjelpe deg med nettopp dette. I løpet av kurset går vi gjennom litt historikk, hvorfor det er viktig å påvirke og hvilke momenter man må ta hensyn til.
Vi går gjennom hvordan man forbereder seg til et påvirkningsmøte, hvordan møtet foregår, og hvordan man følger opp i etterkant. Opplegget hjelper og støtter deg gjennom hele prosessen.
Dette kurset passer for samfunnspolitiske lag, solidaritetsungdom og alle andre folkehjelpere som ønsker å være med for å påvirke politiske prosesser. I forkant av hvert kurs kartlegger vi deltagernes interesser for å sy sammen et opplegg som passer den gitte gruppen!
Ønsker ditt lag et lobbykurs?
Ta kontakt med politisk rådgiver Marita Holmeset-Varpe,
epost: antirasisme@folkehjelp.no
telefon: 99 73 22 13
Hjelp jeg er antirasist
Vi tilbyr ulik kursing og kompetanseheving til våre tillitsvalgte som vil jobbe med antirasisme hvor vi har fokus på å starte en bevisstgjørende prosess der du er i stand til å utfordre egne og andres tatt-for -gitt-heter. Vi skal derfor lære av dem av oss som kjenner urettferdigheten på egen kropp, og ta dem på alvor. Vi skal lytte til personer som har førstehåndserfaringer og som er villig til å dele.
Vi skal jobbe for å skape trygge læringssituasjoner slik at flere av våre tillitsvalgte i sitt virke står opp mot rasisme når det skjer i hverdagssituasjoner og på våre egne arrangementer, og støtter personer som blir utsatt for rasisme og diskriminering. Og så må vi huske på at dette er en evigvarende prosess, vi vil aldri være ferdig utlært.
Er ditt lokallag interessert?
Ta kontakt antirasisme@folkehjelp.no
Antirasist – fra holdning til handling
Vil du lære mer om hvordan du kan være med på å stå opp mot rasisme? Antirasistisk arbeid er livslang læring. Vårt kurs går over tre dager og har som mål å gi handlingsverktøy som både kan føre til holdningsendring hos deg selv eller andre. Du vil få muligheten til å praktisk øving og diskutere alternative måter du kan bruke for å si ifra når du ser det, når du hører det eller du føler at rasisme eller annen urett har funnet sted.
Kursets samtaler, oppgaver og praktiske øvelser vil vi gi deg mer kunnskap om blant annet, privilegier, maktperspektiver, hvithetsnormer, interseksjonalitet, mikroaggresjon, toleransens paradoks, og minoritetsstress.