Norsk Folkehjelp er en viktig aktør i den norske redningstjenesten. Vi har 2000 frivillige i beredskap for samfunnet og vil gjerne ha flere med på laget!
Som frivillig hos oss, engasjerer du deg i det du interesserer deg for innen førstehjelp og redningstjeneste. Våre frivillige bidrar blant annet som søk- og redningsmannskap, førstehjelpere på ulike arrangementer eller som førstehjelpsinstruktører.
Vi har lokallag over hele landet som er organisert etter lokale behov. Noen lokallag har spesialisert seg på søk- og redningsoppdrag eller vinter- og skredberedskap, mens andre jobber mest med førstehjelpstjenester på ulike arrangementer eller førstehjelpsopplæring.
Du kan bli en av våre dyktige førstehjelpere og være med å redde liv.
I Norsk Folkehjelp lærer du livreddende førstehjelp, behandling av idrettsskader og enkel akuttmedisin - og du får mulighet til å bruke kunnskapen i praksis.
Vi er en av de største aktørene innen førstehjelpstjenester på idrettsstevner, konserter og andre arrangementer over hele landet, og sørger for beredskapen på blant annet Norway Cup og Oslo Maraton. Som autorisert førstehjelper kan du være med på alle slike tjenester.
Du kan også ta videre utdanning og bli:
- Akutthjelper som kan hjelpe ved akutt sykdom inntil ambulansen kommer
- Førstehjelpsinstruktør og bidra til å lære bort førstehjelp til lokalsamfunnet ditt
- Frivillig ambulansemannskap som bistår helsevesenet med beredskapsambulanser på store arrangementer eller når det offentlige har for få ressurser.
Hvem trenger vi?
Vi ser etter deg som er interessert i førstehjelp og ønsker å bidra på ulike tjenester, øvelser og aktiviteter sammen med lokallaget ditt. For å bli førstehjelper må du gjennomføre et 30-timers førstehjelpskurs, bestå autorisasjonsprøve og være fylt 18 år. Du må også være villig til å delta på treninger og aktiviteter for å holde den livsviktige kunnskapen ved like.
Hva tilbyr vi?
Vi tilbyr kurset «Førstehjelpskurs for mannskaper i Norsk Folkehjelp» (30 timer) gratis til alle medlemmer. Når du har bestått dette kurset, er du godkjent førstehjelper og kan bidra på førstehjelpstjenester. Etter dette kan du ta videre utdanning og bli førstehjelpsinstruktør, akutthjelper eller mannskap på våre beredskapsambulanser.
Som førstehjelper får du viktig kunnskap og praktisk erfaring som kan redde liv.
Hvordan blir du førstehjelper?
Er du interessert i å bli frivillig, finner du mer informasjon og skjema for å melde interesse her. Vi vil gjerne høre fra deg!
Som frivillig søk- og redningsmannskap står du i beredskap 24/7, hele året.
Vi rykker ut umiddelbart når politiet trenger hjelp til å finne noen som er savnet, eller hvis noen har skadet seg på tur - uansett vær og føre. Du vil også være i beredskap ved katastrofer og kan bli kalt ut ved naturkatastrofer og store ulykker.
Norsk Folkehjelp er en viktig aktør i den norske redningstjenesten, med over 70 redningsgrupper og 2000 mannskaper som årlig deltar i over 400 lete- og redningsaksjoner.
Hvem trenger vi?
Vi trenger deg som er i normalt god fysisk form, er vant til å ferdes ute og kan operere utendørs under de fleste forhold. Som redningsmannskap må du være villig til å stå i beredskap og rykke ut uansett når alarmen skulle gå. Du må også være villig til å være med på treninger jevnlig for å være best mulig rustet når alarmen går.
Hva tilbyr vi?
Vårt overordnede mål er å gi rask og riktig bistand til den som trenger hjelp. Du vil derfor få grundig opplæring slik at du skal kunne bidra under de fleste forhold. For å bli godkjent redningsmannskap må du ta vårt søk- og redningskurs (36 timer) og grunnleggende førstehjelpskurs (30 timer). I tillegg må du være fylt 18 år.
Som søk- og redningsmannskap vil du få en spennende og utfordrende hobby som redder liv.
Hvordan melder du deg inn?
Er du interessert i å bli frivillig, finner du mer informasjon og skjema for å melde interesse her. Vi vil gjerne høre fra deg!
Som skredmannskap er du klar til å rykke ut umiddelbart når skredalarmen går.
Hvis noen er blitt tatt av et skred, vet vi at minuttene teller hvis de skal reddes ut i live.
Våre skredmannskaper er derfor i beredskap 24/7, og er klar til utrykning når som helst når det er skredsesong. De følger også med på lokale forhold gjennom vinteren og er oppdatert på skredfaren der de bor.
Som skredmannskap i Norsk Folkehjelp er du del av en livreddende innsats vinters tid.
Hvem trenger vi?
Vi trenger deg som er vant til å ferdes ute vinters tid, og som ønsker å lære mer om skred og skredinnsats. Du må være i normalt god fysisk form og kunne operere utendørs i all slags vær. En skredinnsats kan være fysisk krevende, og du må kunne jobbe under tidvis tunge forhold og i dårlig vær.
Som skredmannskap må du være villig til å stå i beredskap og rykke ut uansett når alarmen skulle gå. Du må også holde både praktiske og teoretiske kunnskaper ved like for å være best mulig rustet når alarmen går.
Hva tilbyr vi?
Vi tilbyr deg nødvendige kurs innen søk, redning og snøskred, samt førstehjelp. Du vil blant annet få grundig opplæring i vurdering av sikkerhet i skredinnsats, kunnskap om skred og skredfare, ferdsel i skredfarlig terreng, organisert redning i skred og pasienthåndtering.
For å bli godkjent skredmannskap må du ta vårt grunnleggende førstehjelpskurs (30 timer), søk- og redningskurs (36 timer) og skredkurs (20 timer). I tillegg må du være fylt 18 år.
Hvordan melder du deg inn?
Er du interessert i å bli frivillig, finner du mer informasjon og skjema for å melde interesse her. Vi vil gjerne høre fra deg!