Til hovedinnhold
Støtt nå

Sang julen inn for hele Bodø

Da Norsk Folkehjelp Bodø og Bodø domkirke startet «Kor for alle» var målet å skape nye møteplasser for dem som er nye i Norge. Lite visste de at koret ville bli allemannseie i byen.

Sang torget3486
Bodøs nyeste, og ikke minst byens første internasjonale kor; «Kor for alle», fikk det ærefulle oppdraget om å synge julen inn under byens julegrantenning. Foto: Ali Horori
Ali Horori
Foto: Ali Horori
314418272 460655922659111 4397368196476122087 n3487
Foto: Ali Horori

Det er bare to måneder siden «Kor for alle» hadde første øvelse, og de har allerede blitt godt kjent i Bodø. Tidligere denne julen sang de julen inn for et fullsatt torg i Bodø sentrum, da byens julegran ble tent. Og følgende opptredener for Bystyret og på Norsk Folkehjelps juleavslutning.

– Jeg er ikke overrasket over interessen i det heletatt. Bodø er en kor- og musikkby, og mange synes dette er nytt og spennende, forteller primus motor i Norsk Folkehjelps lokallag i Bodø, Kirsten Springer Hasvoll.

Sammen med dirigent i Bodø domkirke, Alice Sivertsen, og med midler fra IMDi, startet de «Kor for alle» i september. Formålet er å skape nye møteplasser for dem som er nye i Bodø og Norge.

LES OGSÅ: – Bedre enn åtte måneder i Spania

Til stor hjelp

Drøyt ti prosent av Bodøs befolkning er fra andre land enn Norge. I tillegg har kommunen vedtatt å bosette 350 ukrainske flyktninger i 2022.

Koret består i dag av en fast kjerne på et tyvetalls korister fra ti forskjellige land, som møtes ukentlig i domkirken for å øve – en stor andel er ukrainere som har måtte flykte fra hjemlandet etter den russiske invasjonen av Ukraina i februar.

– Det er bra underholdning, smiler ukrainske Angelina Bilyk, og legger til:

Kor 1
Kirsten Springer Hasvoll. Foto: Ludvig Gundersen
Kor
Liliia Kuprina (bakerste rad fra høyre), Angelina Bislyk, Iryna Ponomarenko, Yesieniia Hudarieva, Olha Hudarieva, Ruslana Bislyk, Olena Sorobei og Olena Zabashta er blant de ukrainske sangerne. Foto: Ludvig Gundersen
Bodo 7
Alice Sivertsen er korets dirigent. Foto: Ludvig Gundersen
Kor 3
Foto: Ludvig Gundersersen
Kor for alle 1
Foto: Ludvig Gundersersen
Kor for alle 2
Foto: Ludvig Gundersersen
Kor for alle 3
Foto: Ludvig Gundersersen
Kor for alle 4
Foto: Ludvig Gundersersen
Kor for alle 5
Foto: Ludvig Gundersersen
Kor for alle 6
Foto: Ludvig Gundersersen
Kor for alle 7
Foto: Ludvig Gundersersen