Til hovedinnhold
Støtt nå

Samfunnspolitisk fagkonferanse 2023: Ser en viktig og riktig utvikling

Denne helgen var over 100 folkehjelpere fra hele Norge samlet på Sørmarka til Samfunnspolitisk fagkonferanse for å utveksle erfaringer om solidaritetsarbeidet som Norsk Folkehjelps frivillige gjør gjennom sine lokallag hver eneste dag.

Konferanse
Konferanse 2
Konferanse 3
Konferanse 4
Konferanse 5
Konferanse 6
Konferanse 8
Konferanse 9
Konferanse 10
Konferanse 11
Konferanse 13
Konferanse 15
Konferanse 16
Konferanse 18
Konferanse 17
Konferanse 19
Konferanse 20
Konferanse 21
Konferanse 22
Konferanse 23
Konferanse 24
Konferanse 27
Konferanse 25
Konferanse 28
Konferanse 30
Konferanse 29
Konferanse 31
Konferanse 32
Konferanse 33
Konferanse 34
Konferanse 35
Konferanse 36
Konferanse 37
Konferanse 38
Konferanse 40
Konferanse 41
Konferanse 44
Konferanse 46
Konferanse 47

Viktig for nettverksbygging

– Det ble en veldig god konferanse og mange lokallag var representert. Det har vært viktig å vise frem hva Norsk Folkehjelp gjør her hjemme i Norge og i utlandet, og ikke minst bidra til at medlemmene våre kan bygge nettverk, inspirere og lære av hverandre. Det leverte konferansen på, mener Jorge Alex Dahl.

Dahl har i fire år ledet Norsk Folkehjelps første samfunnspolitiske utvalg (SPU), sammen med medlemmene Ingrid Aspelund, Nina Gulzari, Ziad Altaha og Rahil Al-Daraji, fra henholdsvis lokallagene i Rauma og Vestnes, Bergen, Nidaros, Mandal og Kongsvinger.

Under konferansen ble de takket av for fire års iherdig innsats, og vil etter landsmøtet i august gi fakkelen videre til Susan Abdallah, Gunnar Johnsen, Eva-Lotta Sandberg, varamedlem Halvor Ravn Holøyen og leder Ingrid Aspelund, fra henholdsvis Sunnhordland, Kristiania, Fredrikstad og Kongsvinger.

Aspelund som også har vært nestleder siden 2019, forteller at de nye medlemmene med ulik bakgrunn og erfaring vil gi god dynamikk til det videre arbeidet.

– Vi skal finne ut av hva som er det viktigste SPU skal konsentrere seg om i neste periode. Da er det en fordel at vi alle kommer med ulik kompetanse og erfaring, både fra engasjementet vårt i Norsk Folkehjelp, men også fra arbeidslivet og andre områder, sier Aspelund, som selv kommer fra Solidaritetsungdommen.

Samfpol 104
Jorge Alex Dahl. Foto: Ludvig Gundersen

Har klart å snu seg rundt

Både Dahl og Aspelund er stolte av at organisasjonen har vist en god evne til å snu seg rundt og bidra på en positiv måte i kriser. Dahl mener det har vært imponerende å se hvordan hele organisasjonen reiste seg under pandemien og bidro i sine lokalsamfunn – uavhengig om de var samfunnspolitiske eller sanitet.

At de samfunnspolitiske lokallagene også har klart å løfte inkluderingsarbeidet i Norsk Folkehjelp har også vært viktig, mener Aspelund.

– Og at vi i dag er mye bedre rigget for å sikre trygghet, kvalitet og solidaritet i praksis i det frivillige inkluderingsarbeidet.

Aspelund viser til at de under Dahls lederskap har begynt utviklingen av nye opplæringstilbud for medlemmer i lokallagene, der blant annet psykososial førstehjelp er sentralt.

– Frivillige i Norsk Folkehjelp møter mennesker i svært sårbare situasjoner, og Jorge har lenge vært opptatt av å få på plass kvalitetssikret opplæring i å håndtere dette.

Samfpol 103
Ingrid Aspelund. Foto: Ludvig Gundersen
Samfpol 102
Nina Gulzari, Susan Abdallah, Jorge A. Dahl, Ingrid Aspelund, Halvor Ravn Holøyen og Eva-Lotta Sandberg er blant de gamle og nye SPU-medlemmene. Foto: Ludvig Gundersen