Til hovedinnhold
Støtt nå

Reformere i krisetider

Hva gjør du når krigen setter begrensninger for hvordan du gjør jobben din? For prosjektkoordinator Esra Obaid i REFORM, med kontor på Vestbredden, måtte hun sammen med sine kollegaer tenke nytt. Svaret ble opplæring av frivillige som igjen lærer andre frivillige i hvordan man beskytter seg mot eksplosiver - både når de smeller rundt deg, men også hva man gjør når man finner de udetonert på bakken. Andre frivillige lærer om, og bort, hvordan man tar vare på psyken når man opplever at bombene faller rundt deg når man skal sove, men også hvordan man prosesserer alle de umenneskelige inntrykkene en krig etterlater i sinnet.

Kreative løsninger

REFORM er en palestinsk organisasjon og partner av Norsk Folkehjelp. Vanligvis jobber de for inkludering og samhold i samfunnet, og med å styrke lokalbefolkningen i å ta del i politiske prosesser og være med på å forme beslutninger som påvirker samfunnet.

Da krigen brøt ut måtte de fleste i organisasjonen endre måten de jobbet på for å støtte opp om palestinere som er rammet av den pågående konflikten i Gaza, men også på Vestbredden. For kommunikasjonsrådgiver Hala Morrar handlet det om å lage innhold til sosiale medier som informerer om status for situasjonen dag for dag. Men etter hvert som dagene gikk og flere og flere frivillige ble opplært ble det også viktig å dokumentere det arbeidet de gjorde.

Portrettbilde av Hala Morrar
Mai Afifa holder kurs om beskyttelse under krig
Barn sitter i en ring og rekker opp hånden
Jameel Obaid i felt
Jameel Obaid har opplæring i hvordan man beskytter seg for en familie
Portrettbilde av Esra Obaid
– Men det som kanskje har overrasket meg mest er at når vi har rollespill med menn, velger mennene ofte den kvinnelige rollen for å utrykke følelsene de har, legger Obaid til.
Bayan Hazem Musleh maler på kinnet til en liten gutt
Bayan Hazem Musleh står ved en bil og ser i kameraet
Liten jente med en palestinsk flagg på kinnet smiler
Bayan Hazem Musleh maler et palestinsk flagg på kinnet til en jente

Hjelp folk i krig og konflikt - støtt vårt viktige arbeid der behovet er størst

Hjelp folk i krig og konflikt - støtt vårt viktige arbeid der behovet er størst

Support type
Feltet må fylles ut
Må være større enn 200
Feltet må fylles ut
Må være større enn 70
Feltet må fylles ut
Feltet må fylles ut
Feltet må fylles ut
Feltet må fylles ut
Minst 4 tegn
Feil postnummer
Feltet må fylles ut
Feltet må fylles ut
Feil personnummer (11 sifre)

Helt til slutt

Hvis du fyller ut e-post og mobilnummer kan vi enkelt og miljøvennlig nå deg angående vårt arbeid.

Valgfritt

Dersom du vil at 25 % av ditt bidrag skal komme ditt lokallag til gode, velger du lag her:

Oida… Noe gikk galt!

Det har oppstått en feil med betalingsløsningen, og ditt bidrag har derfor ikke kommet igjennom. Vi beklager ulempen dette medfører.

Prøv på nytt

Tusen takk for din gave.

Velkommen som fast giver 

Tusen takk – som fast giver er du en av våre viktigste støttespillere!

Les mer om hva pengene går til .

Takk for ditt bidrag.

TUSEN TAKK!

Velkommen som Folkehjelper. Du er nå en av våre viktigste støttespillere. Om få dager vil du motta ditt velkomstbrev i posten. Takk for at du er med på laget!

Det har oppstått en feil under registrering, vennligst sjekk at fødselsnummer er fylt ut korrekt, og eventuelt kontakt giver@npaid.org om feilen vedvarer. Vi beklager ulempen dette medfører.

Det har oppstått en feil under registrering, da brukeren allerede finnes. Vennligst kontakt giver@npaid.org om feilen vedvarer. Vi beklager ulempen dette medfører.

Det har oppstått en feil under registrering, vennligst sjekk at feltene er fylt ut korrekt, og eventuelt kontakt giver@npaid.org om feilen vedvarer. Vi beklager ulempen dette medfører.

Det har oppstått en feil under registrering, vennligst sjekk at feltene er fylt ut korrekt, og eventuelt kontakt giver@npaid.org om feilen vedvarer. Vi beklager ulempen dette medfører.

Du er allerede registert i vår giver- og medlemsbase. Logg deg inn for å registrere deg som fastgiver eller kontakt oss på giver@npaid.org

Takk for ditt bidrag!

Du vil motta nyhetsbrev der du kan lese mer om hvordan du bidrar til å forandre menneskers liv verden over.

Se våre resultathistorier fra felt!

Minst et felt må være fylt ut.