Til hovedinnhold
Støtt nå

– Offensiven på Gazastripen må stanses!

Norsk Folkehjelps partner, Palestinian NGOs Network (PNGO), advarer om at eskaleringen av konflikten på Gaza kan få katastrofale følger.

DJI 0908
Dronebilder fra Gaza etter bombeangrepene i mai 2021. Foto: NPA Palestine

Shawa legger til at de stengte grensene gjør at internasjonale organisasjoner og journalister verken kommer seg ut eller inn av området.

– Det er ingen til å formidle stemmene fra bakken, vi er isolert fra verden.

All infrastruktur vil bli rammet

Etter Israels 16 år lange blokade var livssituasjonen for mange palestinerens på Gaza allerede kritisk. 60 prosent av befolkningen lever under fattigdomsgrensen og 80 prosent har behov for internasjonal bistand, samtidig ligger Palestina i verdenstoppen på arbeidsledighet. Shawa forteller at eskaleringen har ført til at de fattigste blir rammet hardt, og at Verdens matvareprograms kontantutdeling til mat har blitt kuttet, programmer titusener av mennesker er avhengig av.

Shawa forteller at de heller ikke har tilgang på drivstoff, og at lagrene deres vil kunne være brukt opp allerede til neste mandag.

– Dette kan bety at vi ender opp uten elektrisitet. Sykehusene vil bli rammet, vanntilgangen og kloakken vår vil bli rammet, hele infrastrukturen vår vil bli rammet negativt.

Microsoft Teams image 7
Amjad Shawa, direktør for Palestinian NGOs Network (PNGO). Foto: Palestinian NGOs Network (PNGO)