Til hovedinnhold
Støtt nå

– Du må ikke sove. Våkne opp, Jonas, anerkjenn Palestina nå!

Akerselvas vestbredd ble utsatt for en kulturell okkupasjon i mai. Okkupantene krever bedring av palestinernes rettigheter.

Visit 23
Festivalen Visit Vestbredden gikk av stabelen 13. mai i Oslo. Foto: Ludvig Gundersen
Visit 19
Under festivalen fikk deltagerne oppleve hvordan det er å bli utsatt for grensekontroller. Likt som på grensen til Vestbredden. Foto: Ludvig Gundersen
Visit 24
Under festivalen fikk deltagerne oppleve hvordan det er å bli utsatt for grensekontroller. Likt som på grensen til Vestbredden. Foto: Ludvig Gundersen
Visit 20
Festivalen var også full av kulturelle innsalg, som den tradisjonelle dansen Dabke. Foto: Ludvig Gundersen
Visit 21
Flere tusen stilte opp foran Stortinget i solidaritet med det palestinske folket. Foto: Ludvig Gundersen
Visit 22
Oslos gater ble fylt med palestinsk musikk, flagg, og ikke minst kampropet: Fri Palestina! Foto: Ludvig Gundersen

Står sammen med palestinerne i kampen for frihet

Visit Vestbredden, som ble arrangert i Oslo 13. mai, er en kulturell okkupasjon av Akerselvas vestbredd i Oslo, som markerer Al Nakba (se faktaboks).

Ved å vise frem palestinsk kultur, slippe til palestinske stemmer og mobilisere folket har festivalen som formål å presse frem politisk endring og å sette lys på den Israelske okkupasjonen av Palestina, samt bruddene på folkeretten og menneskerettighetene det palestinske folket blir utsatt for.

I år var Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom medarrangør, sammen med blant annet Palestinakomiteen i Oslo og Palestinakomiteen i Norge.

– Vi i Solidaritetsungdom er her på Visit Vestbredden fordi vi står sammen med palestinerne i deres kamp for frihet og selvbestemmelse, forteller Maria Abdallah, styremedlem i Solidaritetsungdommen.

Abdallah legger til at festivalen ikke bare er viktig for å belyse palestinernes kamp for frihet og mot okkupasjonen, men også for vise frem palestinsk kultur. I tillegg til grensekontroll bydde Visit Vestbredden på musikk, dans, kunst, mat, workshops og flere foredrag.

– Visit Vestbredden viser også frem de fantastiske menneskene som er med på å gjøre festivalen mulig og alle de flotte allierte som står sammen i kampen for frihet.

LES OGSÅ: – Offensiven på Gazastripen må stanses!

Visit 26
Styremedlem i Solidaritetsungdom, Maria Abdallah. Foto: Ludvig Gundersen
Al Nakba
Visit 29
Solidaritetungdommens leder, Amanda Hylland Spjeldnæs. Foto: Ludvig Gundersen