Det ukrainske folk trenger vår hjelp
Det er nå over to år siden Russland invaderte Ukraina. Selv om mange områder er frigjort av ukrainske soldater, lever sivilbefolkningen i frykt. Skjult i bakken, like ved der de lever, leker og jobber, ligger det eksplosive dødsfeller. Ukraina er per dags dato verdens største minefelt.
Dessverre skjer det stadig ulykker hvor sivile blir skadet eller drept som følge av miner. Det er dessuten antatt at så mange som hver åttende skadde er et barn.
Norsk Folkehjelp har vært på plass i Ukraina siden 2022 for å rydde miner, og for å lære opp befolkningen hvordan de best kan unngå mineulykker.
Vi trenger din støtte for å opprettholde vår pågående innsats i Ukraina, og vårt arbeid i de andre landene vi er tilstede i. Med ditt bidrag hjelper vi folk i krig og konflikt, der behovet til enhver tid er størst.
Hver mine ryddet er potensielt ett liv reddet. Hjelp oss å finne og detonere miner, før noen andre gjør det.
Vipps ditt beløp til 10145 – hjelp folk i krig og konflikter, der behovet er størst.
Oleh risikerer livet på åkeren
Etter å ha flyktet fra kamphandlinger, har bonden Oleh endelig kunnet flytte hjem igjen. Landsbyen og familien hans er avhengig av mat produsert gjennom jordbruk, men våronna lar vente på seg.
Huset var heldigvis relativt intakt, men åkrene
mine var fulle av eksplosiver
Norsk Folkehjelp er nå i gang med å rydde åkrene til Oleh fri for miner, men Oleh må vente med å produsere nødvendig mat til jobben er utført. Fortsatt er det mange bønder øst i Ukraina, som ikke ennå har fått jordene sine ryddet. Mangelen på mat går utover hele lokalsamfunn.
Nastya leker nær eksplosiver
Nastya (12) kommer fra den lille byen Lych. Mengder med miner og udetonerte eksplosiver gjør at lekeplasser er blitt potensielle dødsfeller. Noe av det hun savner mest fra tiden før krigen er å kunne spille basketball og leke fritt med venner.
Hele livet vårt var her. Nå kan vi ikke bevege oss fritt i nabolaget
Moren til Nastya syns det er tøft å ikke kunne gi barna tryggheten og stabiliteten de trenger. I dag må voksne alltid følge med når ungene leker utendørs. Et øyeblikks nysgjerrighet, eller et enkelt feiltrinn, kan få fatale konsekvenser.
Hvordan kan du hjelpe?
.
.
Gi et valgfritt månedlig bidrag
Ofte stilte spørsmål
-
Hvordan får jeg skattefradrag?
-
Hvis du har gitt mer enn 500 kroner i løpet av et kalenderår, vil du motta skattefradrag, gitt at vi har ditt fødselsnummer og at gaven(e) ikke er gitt anonymt.
-
-
Hvordan avslutter jeg en giveravtale?
-
Du kan enkelt avslutte en giveravtale ved å sende e-post til giver@npaid.org eller ringe tlf 22 03 77 00.
-
-
Hvor mye av det dere samler inn går til formålet?
-
Norsk Folkehjelp er en godkjent organisasjon hos Innsamlingskontrollen, en ideell stiftelse som gir trygghet for at innsamlingsvirksomhet drives forsvarlig og at innsamlede midler går til formålet som oppgis.
De benytter blant annet en "Formålsprosent" som viser hvor mye som faktisk er brukt på det ideelle formålet av det totale forbruket.
Norsk Folkehjelp er stolte over at vår formålsprosent for 2023 var på hele 95,1%.
-
-
Går alle bidrag til arbeid i Ukraina?
-
Å hjelpe folk i Ukraina er et stort satsningsområde for Norsk Folkehjelp, og behovet vil dessverre være enormt i mange år fremover.
Det er ressurskrevende å sørge for at en spesifikk innbetaling går til et spesifikt prosjekt. For at mest mulig av innsamlede penger skal gå til de som trenger det, kan vi ikke si sikkert at akkurat ditt bidrag går til Ukraina, men at alle bidrag vil brukes der behovet er størst.
-