Årsrapport for Norsk Folkehjelps antikorrupsjonsarbeid
Norsk Folkehjelp har nulltoleranse for korrupsjon, og vi tar risikoen på alvor ved å sette inn ressurser til forebygging, avdekking og behandling av saker.

Årsrapporten for antikorrupsjonsarbeidet i 2024 viser 14 nye saker knyttet til ulike former for korrupsjon og økonomiske misligheter. Vi har prosedyrer for håndtering av slike saker, inkludert lokal gransking, dialog med donor og tilbakebetaling i enkelte tilfeller. En viktig lærdom av sakene er stadig behov for bevisstgjøring og håndhevelse av vår policy og guidelines for antikorrupsjon, innkjøpsregelverk, donoravtaler og diverse kontrolltiltak.
I vår innsats for å forebygge korrupsjon har vi gjennomført workshops for ansatte i våre største programland, inkludert Irak, Bosnia, Sør-Sudan, Ukraina, Laos og Vietnam. Og vi har hatt antikorrupsjon høyt på agendaen i på våre regionale workshops for finans, logistikk og HR i Nairobi, Bangkok og Istanbul. I tillegg har vi inkludert et e-læringskurs i antikorrupsjon i basispakken for digitale kurs for alle ansatte.
Norsk Folkehjelp styrker antikorrupsjonsarbeidet på landkontorene ved å etablere egne støttefunksjoner, Anti-Corruption Focal Points, for å bidra til raskere og mer målrettet oppfølging av saker, forebygging og risikohåndtering.
– Åpenhet, integritet og kampen mot korrupsjon har blitt enda viktigere i en tid med dramatiske bistandskutt, økt konkurranse og behovet for å få til mer med mindre ressurser, sier Christian Stenseng, Økonomisjef i Norsk Folkehjelp
Her er årsrapporten.
For spørsmål om rapporten og vårt antikorrupsjonsarbeid, kontakt spesialrådgiver Gro Skaaren-Fystro, gro.skaaren-fystro@npaid.org
