Slik kan du bli frivillig i redningstjenesten
Hver eneste dag rykker frivillige ut for å redde liv og helse.
Den norske redningstjenesten er i stor grad tuftet på frivillighet. Når noen går seg bort, blir meldt savnet eller skader seg på tur, varsles frivillige mannskaper. De er trent i førstehjelp og i hvordan man mest mulig effektivt leter etter savnede.
Norsk Folkehjelp har 2000 frivillige som er i beredskap 24/7. Bli med du også – og få en hobby som redder liv.
Mange måter å engasjere seg
Det er mange måter å bidra som medlem i Norsk Folkehjelp på. Dersom du ønsker å bli aktiv i redningstjenesten, krever det litt mer egeninnsats. Du må ta kurs for å kunne være med på lete- og redningsaksjoner, men samtidig får du nyttig kunnskap og erfaring som mange opplever som verdifulle også ellers i livet. Du får også mulighet til å ta videregående kurs, og tilbud om faglig oppdatering og deltakelse på øvelser og konferanser både lokalt og nasjonalt.
Til gjengjeld må du være villig til å stå i beredskap for redningstjenesten og kan bli kalt ut på oppdrag når som helst – men du velger selv når det passer å delta og ikke.
Ønsker du å bidra, men med litt andre ting enn redningstjeneste? Våre mannskaper trenger også støttespillere som kan stå bak og tilrettelegge for innsatsen som gjøres i felt, for eksempel ved å ha en rolle i lokallagets styre, ha ansvar for økonomien eller orden på depoet, eller legge til rette for aktivitet for lagets ungdommer.
Donere penger
Våre redningsmannskaper trenger mye utstyr for å være så effektive som mulig når krisen rammer. Lokallagene bruker mye tid og energi på å samle inn penger til å kjøpe inn dette viktige utstyret. Du kan også bli en viktig støttespiller til vårt beredskapsarbeid ved å gi en gave.