Til hovedinnhold
Støtt nå

Nok en gang svikter Norge verdens flyktninger

Aldri har så mange mennesker vært på flukt i verden. Med over 117 millioner på flukt globalt er behovet for internasjonal solidaritet og beskyttelse større enn noen gang. At regjeringen nå igjen kutter i antall kvoteflyktninger Norge skal ta imot i 2025, er nok en gang et svik mot verdens mest sårbare mennesker.

Flyktninger ankomst Norge
Norge må nå vise at vi tar vårt internasjonale ansvar på alvor ved å ta imot 5000 kvoteflyktninger. Dette handler om menneskeverd og solidaritet, og det er på tide at Norge tar sin del av ansvaret. Foto: Ludvig Gundersen

– Flere humanitære organisasjoner har tidligere kritisert regjeringens kutt som et svik mot verdens mest sårbare mennesker, og det gjør vi igjen. Vi mener Norge har både økonomiske og menneskelige ressurser til å ta sin del av ansvaret, sier Wenneberg.

– Det hele koker ned til politisk vilje. Norge har gang på gang vist sin evne til å handle raskt og effektivt når det gjelder kriser, som i tilfellet med ukrainske flyktninger. Det er derfor uforståelig at vi ikke kan hjelpe flere, spesielt fra kriser som ofte blir glemt, sier Wenneberg.

– Norge må nå vise at vi tar vårt internasjonale ansvar på alvor ved å ta imot 5000 kvoteflyktninger. Dette handler om menneskeverd og solidaritet, og det er på tide at Norge tar sin del av ansvaret.

Per Wenneberg
Per Wenneberg, leder for seksjon for samfunnspolitikk i Norsk Folkehjelp. Foto: Norsk Folkehjelp