Til hovedinnhold
Støtt nå

Gratis tilbud for alle: Slik hjelper ressursformidlerne familier inn i aktivitet

Norsk Folkehjelp Oslo, Oasens ressursformidlere gir familier informasjon om fritidsaktiviteter og kurs på flere språk, og åpner døren for barn og unge som ellers kanskje ville stått utenfor samfunnet.

Ressursformidlere
Hafso Mohamed (t.v) og Renna Ghairat stilte sammen med andre ressursformidlere på Grønland Torg i Oslo. Foto: Ludvig Gundersen
Ressursformidlere 6
Ayman Bac-Ali mener at det er viktig at barn og unge får ta del i aktiviteter. Foto: Ludvig Gundersen
Ressursformidlere 8
Ressursformidler Mounia Yahyaoui ser stor verdi i å kunne kommunisere på flere språk. Foto: Ludvig Gundersen

Tilpasset informasjon – nøkkelen til inkludering

Susana Biamon, daglig leder i Norsk Folkehjelp Oslo, Oasen, avslutter med å forklare viktigheten av ressursformidlernes arbeid:

– En ressursformidler er en person som formidler informasjon om idretts- og leketilbud for barn og unge, samt helseinformasjon og andre viktige temaer knyttet til helse. De gir informasjon på flere språk og hjelper mennesker som kanskje ikke har lært språket godt eller har lite kontakt med storsamfunnet.

Hun understreker at prosjektet er spesielt rettet mot områder med sosioøkonomiske utfordringer, hvor det ofte er stort behov for skreddersydd informasjon på flere språk.

– Det å gi folk tilgang til aktiviteter og informasjon kan bidra til å forebygge utenforskap, og ressursformidlerne gjør en utrolig viktig jobb i å bygge broer mellom mennesker og samfunn, sier Susana.

Norsk Folkehjelp Oslo, Oasens ressursformidlere jobber for å skape et mer inkluderende samfunn der alle har tilgang til de samme mulighetene – uansett språk, økonomi eller bakgrunn.

Ressursformidlere 5
Generalsekretær i Norsk Folkehjelp, Raymond Johansen og Susana Biamon, daglig leder i Norsk Folkehjelp Oslo, Oasen Foto: Ludvig Gundersen