Til hovedinnhold
Støtt nå

Fra bookmaker-sjappa til minefeltet

Snezana Djukovic (30) bor sammen med foreldrene og en yngre søster i Sarajevo. Hun jobbet for en bookmaker da koronapandemien slo til i 2020 og gjorde det nødvendig å foreta et karriereskifte.

Clear feedback from Snezana We need more women Left to right Ada Gradascevic Programme and Administration Manager Almina Kurevija deminer Raena Aslam Advisor Snezana Ilic deminer
Klar tilbakemelding fra Snezana: Vi trenger flere kvinner! F.v.: Ada Gradascevic, program- og administrasjonssjef, Almina Kurevija, minerydder, Raena Aslam, rådgiver og Snezana Ilic, minerydder.

Et stort sprang

Veien fra bookmaker-kontoret til minefeltene må kunne sies å være lang. Hvordan har Snezanas foreldre, søsken og venner reagert på hennes nye karrierevalg?

– Moren min var ganske skeptisk. Hun var redd for det som kunne skje meg i det hun mente var en farlig jobb, og storesøsteren min delte hennes betenkninger. Faren min støttet meg, og det virket til og med som om han syntes det var litt morsomt at en av døtrene hans valgte denne yrkesveien, smiler Snezana.

Hun forteller at venneflokken i begynnelsen var delt i to i dette spørsmålet. Halvparten støttet valget hennes, og resten var negative.

– Etter at jeg fikk forklart dem hva jobben min går ut på, ble alle veldig positive til det jeg gjør. Når arbeidsuka er over, er faren min veldig ivrig etter å høre hva jeg har opplevd, mens moren min går sin vei. Men hun har akseptert valget mitt nå.

Snezana Djukovic demonstrating use of her metal detector NOTE picture taken on already cleared land
Snezana Djukovic demonstrerer bruk av metalldetektor i et ferdig ryddet område.