Faglig studietur for redningsmannskaper til Island 2.-6. november
Bli med på faglig reise til Island hvor vi skal besøke den frivillige redningstjenesten Landsbjörg (ICE-SAR). Vi skal både besøke redningsstasjoner og få god innsikt i hvordan de er organisert på øya. På lørdagen blir det aktivitet ute i felt sammen med lokale mannskaper.
Island ligger isolert midt i Atlanterhavet, er både værutsatt og har naturgitte utfordringer med jordskjelv og vulkanutbrudd. Med bare 330.000 innbyggere er de enda mer avhengige av frivillig redningstjeneste for å takle utfordringer, enn vi er i Norge. For å møte utfordringene har de organisert seg i én felles organisasjon, med lokale selvstendige grupper.
Norsk Folkehjelp har hatt et tett og godt samarbeid med Landsbjörg de siste ti årene, og har besøkt Island med grupper flere ganger. Både ungdomsgrupper og redningsgrupper har reis begge veier for å besøke hverandre.
Turen i november er åpen for alle redningsmannskaper, slik at man ikke trenger å være instruktør, operativ leder eller tillitsvalgt for å søke. Likevel er det ønskelig at man har evne til å ta med seg inspirasjon og ideer hjem til egen redningsgruppe etter turen.
Programmet er tett og travelt, men selvsagt fullt av innhold og opplevelser. Vi får sett storslått natur med flotte fosser og ferske vulkaner (det er for tiden ikke noen aktive vulkaner), samt bading. Hovedinnholdet blir derimot å besøke redningsgrupper og å ha aktivitet sammen med lokale redningsmannskaper. Det legges opp til uteaktivitet på lørdagen, hvor det forventes normal fysisk form og at man klarer seg ute i kaldt vær en dag. Endelig program er foreløpig ikke helt klart.
Dato: 2.-6. november (torsdag til mandag). Avreise tidlig torsdag morgen (08:05 fra OSL), mulig å fly fra flere steder i Norge. Hjemreise, ankomst hjemme mandag kveld (16:35 til OSL).
Overnatting: For å holde kostnadene nede er det økonomistandard på overnatting med flersengsrom. Endelig opplegg for overnatting kommer senere.
Hva dekkes på turen: Flyreise (forbehold om at det praktisk lar seg gjennomføre fra ditt hjemsted), overnatting, måltider – frokost og middag, transport på Island og utflukter. Egenandelen dekker ca. 25 % av reelle kostnader, resten dekkes av sentrale midler.
Antall: 15 deltakere (pluss reiseledere)
Krav til deltakere: Godkjent redningsmannskap. Innstilt på tett og travelt program inklusiv fysisk aktivitet ute i felt. Hver deltaker må ha gyldig pass eller ID-kort, egen reiseforsikring og gyldig Helfo-kort.
Utvelgelse: Vi vil fordele deltakere fra mange lag slik at inspirasjon og ringvirkninger kommer mange redningsgrupper til gode. Loddtrekning utover dette.
Pris: Egenandel pr. deltaker: 2.500,-. Faktura sendes lokallagene, intern avklaring mellom deltaker og sitt lokallag må ordnes.
Søknadsfrist: 24. september – OBS: kort frist. Alle vil få svar om deltakelse innen 1. oktober.
For spørsmål om turen: Espen Brekke, telefon: 971 70 468, e-post: espenb@npaid.org
Foreløpig program:
Torsdag |
|
Fredag |
|
Lørdag |
|
Søndag |
|
Mandag |
|