Til hovedinnhold
Støtt nå

– Arbeidet vårt har i ettertid vist seg å være viktig

De frivillige har fått mye ros etter evakueringen av cruiseskipet Viking Sky forrige helg. – Folk som tok ansvar og bidro der det trengtes, var en avgjørende suksessfaktor, sier Peter Harholt i Norsk Folkehjelp Nesset.

Viking Sky
Foto: Foto: Norsk Folkehjelp Nesset

– De hadde skuldrene høyt oppe da de kom inn. Mange var våte og kalde, og noen hadde vært helt sikre på at de kom til å dø ombord på båten. Da de kom til oss, fikk de hjelp til å ta av redningsvesten, vi ga dem pledd, mat og drikke og begynte å snakke med dem om det som hadde skjedd, sier Harholt

For Anne Kristin Angvik, ett av Norsk Folkehjelps mannskaper på stedet, ble det et døgn med mange fine samtaler.

– Vi fikk så mange fine menneskemøter og fikk lov til å hjelpe når de virkelig trengte en hånd og holde i og noen som hadde tid til å lytte. Jeg sitter igjen med mange gode samtaler med folk som ønsket å dele historiene sine med oss i en veldig sårbar tid, sier hun.

Det var først når samtalene kom over på andre ting, som familie og hjemsted, at de virkelig begynte å slappe av.

– Arbeidet vårt har i ettertid vist seg å være viktig, og vi har fått mange gode tilbakemeldinger. Fram til passasjerene kom til hallen hadde all kontakt med andre vært korte beskjeder. Vi besluttet raskt at alle skulle få hver sin kontaktperson, og vi hadde kapasitet å gi dem den tiden de trengte, sier Harholt.

Vikingsky omsorg