Forskjellsbehandling av flyktninger – hva gjør det med oss?
20 juni er verdens internasjonale flyktningdag. Som en opptakt til denne dagen ønsker Norsk Folkehjelp å legge til rette for en opplyst og inkluderende debatt om verdens flyktninger på Youngs.
2. juni 18.00 - 19.30
Om deltakerne:
Ammal Haj
Ammal er leder i Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom på det andre året og har et stort engasjement for inkludering, antirasisme og likeverd. Hun har en bachelorgrad i internasjonale relasjoner fra universitet i Bournemouth, England, og jobber for tiden på Sentralen i Oslo som ansvarlig for mangfold- og inkluderingsarbeid. Ammal brenner for og er kunnskapsrik innen tematikkene antirasisme, flyktning og inkludering og internasjonal solidaritet. I tillegg er hun opptatt av å bygge organisasjonen internt.
Guro Sibeko
Guro Jabulisile Sibeko er forfatter, SLAM!poet og samfunnsdebattant. Hun har vært aktiv i kampen mot rasisme, homofobi og misogyni i en årrekke.
Heidi Mogstad
Heidi Mogstad er postdoktor ved Chr. Michelsen Institutt i Bergen. Hun har en PhD i sosialantropologi fra Universitetet i Cambridge og en tverrfaglig mastergrad i Justice & Transformation fra Universitet i Cape Town. Heidi har tidligere forsket på strukturell fattigdom og vold i Sør-Afrika og frivillig humanitært arbeid og flyktningaktivisme i Norge og Hellas. Under arbeidet med doktoravhandlingen jobbet hun over 9 måneder som frivillig i ulike flyktningleirer i Hellas. Heidi er spesielt opptatt av hvordan Norge og Europa behandler og omtaler flyktninger og andre migranter. De siste årene har hun skrevet flere kronikker om Norges politiske og moralske ansvar for mennesker på flukt.
Anela Ferati
Anela Ferati, juridisk rådgiver i NOAS. Ferati er utdannet jurist og jobber per i dag som saksbehandler i Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS). Hun har vært tidligere vært engasjert i Rettspolitisk forening og Jussbuss, og har under studietiden fordypet seg innenfor flyktningrett.»
Grace Tabe Tanga
Grace Tabea Tenga (1994-) er student, danser, aktivist, skribent og scenekunstkritiker, for blant annet Klassekampen.
Hun går sisteåret på psykologutdanningen ved Universitetet i Oslo og har har tidligere studert Tverrfaglige Kjønnsstudier der. I 2019 var hun på utveksling til Universitetet i Cape Town, Sør-Afrika. Hun sitter i styret til African Students Association, en av to initiativtakere bak solidaritetsmarkeringen We Cant Breathe for George Floyd i 2020. Hun er afrikansk-estetisk danser og var med i Tabanka Dance Ensemble fra 2015 til 2021. Hun er med i det svarte kvinnelige kollektivet B16.
Foto: Didier Msuya
Philip R. Coker
Philip har vært aktiv i NF i nesten 10 år og har vært leder i Solidaritetsungdoms lokallag, og i sentralstyret. Han er utdannet sosialantropolog, og har de siste årene brukt mye tid på jobbe med antirasisme og inkludering særlig gjennom tekst og foredrag. Sammen men Magnus Winterstø driver han podcasten "svart og hvitt" som fokuserer på spørsmål innenfor tema rasisme.
DJ YourGirlDina
Yourgirldina
Yemeni woman infused by Arabic funk and soul from the 1960-80s with future funk, chill groovy house and Latin house from the mid 1990s.
Line up from Sabaya Sound (Sabaya means young gals in Arabic. Whether you’re 15 or a 150 years old if you’re a fly lady you’re a Sabaya!)
Sabaya Sound represents the sound system of 3rd culture Arab and Black women from across the globe 🌍 Bringing with them rhythms and beats both vintage and future sound.