Til hovedinnhold

Ressursside: I kamp for et inkluderende samfunn


Kampanjen: I kamp for et inkluderende samfunn!

Fra 25. august 2023 til slutten av september kjører Norsk Folkehjelp en egen kampanje for å rekruttere flere aktive medlemmer til samfunnspolitiske lokallag som driver med inkluderingsaktiviteter.

Kampanjen går under navnet "I kamp for et inkluderende samfunn" og tar utgangspunkt i at dere frivillige, såkalte Folkevenner, forteller om hva det betyr å være et aktivt medlem i Norsk Folkehjelp.

En sentral del av kampanjen er definisjonen av det å være en Folkevenn:

1. menneske som kjemper for et mer inkluderende samfunn 2. bidrar til at flyktninger og innvandrere kan skape seg gode liv i Norge 3. står opp mot urettferdighet 4. er frivillig i Norsk Folkehjelp.

I kampanjeperioden vil Norsk Folkehjelp være å se på både sosiale medier, i nettaviser og podcastreklamer og det er forventet at flere lokallag vil oppleve at flere nye frivillige vil melde seg inn.

Folkevenn2

Materiell til kampanjen:

Synlighet er viktig for å rekruttere nye frivillige til lokallagene. Her finner du materiell som ditt lokallag kan benytte for å fremme Norsk Folkehjelps arbeid i ditt lokallasamfunn.

Nettsiden for kampanjen:

Banner til lokallagets Facebookside:

Plakat som kan printes ut:

Bilder til å legge ut på Facebook og Instagram:

Tekster til innlegg på sosiale medier:

1. Bli Folkevenn – vis solidaritet i praksis💚 Som Folkevenn deltar du på aktiviteter som gjør det enklere for flyktninger og innvandrere å skape seg gode liv i Norge.    

2. Verden er ikke rettferdig 📢 Bli Folkevenn og bidra til at flyktninger og innvandrer kan skape seg gode liv her. 

Untitled design 17

Invitasjonsbrev til politikere:

Kampanjen er også en fin anledning til å invitere lokale politikere og andre sentrale skikkelser i lokalsamfunnet for å delta på aktivitetene ditt lokallag arrangerer. Under finner du et utkast til invitasjonsbrev som ditt lokallag kan fylle ut og selv sende til personer dere ønsker å invitere:

Pressemelding:

Å få en artikkel i lokalavisa er en god måte å nå ut til mange potensielle frivillige. Her finner du et utkast til en pressemelding du kan sende til din lokalavis

(Det vil snart legges ut flere utkast til artikler tilpasset lokallag som driver med andre aktiviteter)

Opprett annonse på Frivillig.no

Frivillig.no er en digital oppslagstavle for frivillige oppdrag. De gjør det enklere for frivillige organisasjoner å finne folk og enklere for folk å finne frivillige oppdrag.

Ditt lokallag kan enkelt og gratis opprette en annonse på Frivillig.no, slik at enda flere potensielle medlemmer kan finne ditt lokallag.

LOKALAVISA

Lag din egen video

Kampanjeperioden er en god anledning til å la lokalsamfunnet bli bedre kjent med lokallaget deres. En enkel måte er å lage korte videoer med noen av deres frivillige.

Hvordan lage video:

  1. Ta på deg profiltøy med Norsk Folkehjelp-logo.
  2. Bruk mobilkameraet ditt og film deg selv eller få en venn til å gjøre det.
  3. Fortell kort om hvorfor du er frivillig (Hva er det du brenner for? Har du et spesielt godt minne? Hva slags aktiviteter driver dere med i ditt lokallag?)
  4. Avslutt med å si "Jeg er Folkevenn, og det synes jeg du også skal bli! Meld deg inn i Norsk Folkehjelp".
  5. Legg ut videoen på din egen eller ditt lokallags Facebook eller Instagramprofil.

Videoer til å dele på sosiale medier

Det er også laget videoer med flere frivillige som ditt lokallag kan laste ned og legge ut på egne kontoer på sosiale medier:

Her er eksempler på tekster du kan bruke når du legger ut videoen:

1. Bli Folkevenn og bidra til at flyktninger og innvandrere kan skape seg gode liv her. Det er noe av det mest meningsfulle du kan gjøre nå. Som Folkevenn er du med på aktiviteter som språkkafé, turer, matklubb, spillkvelder eller løkkefotball💚  

2. Vil du vise solidaritet i praksis? ✊🏻✊🏼✊🏽✊🏾✊🏿 Som Folkevenn er du med på helt vanlige aktiviteter som språkkafé, turer, matklubb, spillkvelder eller løkkefotball for å bidra til at flyktninger og innvandrere kan skape seg gode liv. Sjekk ut hva ditt lokallag gjør, og meld deg som Folkevenn!