Til hovedinnhold

Antall mennesker som sulter er fordoblet de tre siste årene. Du kan bidra til å snu den dystre trenden. De fleste i fattige land er avhengige av det småbønder dyrker for å overleve. Ved å støtte småbønder i fattige land med frø, verktøy og kunnskap om hvordan man kan tilpasse dyrkingen til et klima i endring, kan vi gjøre en forskjell i kampen mot sult og for et verdig liv.

IMG 0010

Langlesing: Verdens viktigste matleverandør

Mary er rammet av konfliktene i Sør-Sudan, men dyrker nå mat som dekker hennes og barnas behov. Overskuddet kan hun selge på markedet og tjene litt penger i tillegg.

Les om Mary
Zuze Lipakwe Chiuta 23 small
Foto: Sissel Rasmussen

Pengene går til:

  • Klimatilpasset jordbruk
  • Frø og verktøy
  • Opplæring og rådgivning
  • Støtte til småbønders organisasjoner

Nå ødelegges avlinger stadig oftere av ekstremvær som flom eller tørke, og få har et sikkerhetsnett som får dem gjennom krisen. Norsk Folkehjelp støtter småbønder med kunnskap om klimatilpasning og verktøy som gir styrke i møte med det stadig vanskeligere klimaet.

Image003 1200
DSC 2461 1200

Ujevn fordeling av ressurser er en av de viktigste grunnene til at mennesker ikke har tilgang til mat og sulter. Mange steder er det ikke matproduksjonen i seg selv som er problemet men hvordan denne fordeles. Norsk Folkehjelp arbeider derfor for å støtte organisering av småbønder og gir rettshjelp til de som er frastjålet jorden sin.

Du kan bidra til at mennesker vinner kampen mot sult
Foto: Julie Strand Offerdal

Vil du også bli medlem i Norsk Folkehjelp?

Bli med nå!

Innmelding