Norway Cup er landets største sanitetstjeneste, med rundt 120 førstehjelpere og mellom 1500 og 2000 skader som skal behandles. Som førstehjelper er du aldri alene, men er i en trygg læringssituasjon og får god erfaring med å behandle idrettsskader og akutt sykdom.
I tillegg til førstehjelpere, trenger vi også frivillige til mange andre oppgaver. Her finner du mer info om hva du kan bidra med:
Oppgaver for frivillige
-
Førstehjelper
-
Som førstehjelper på Norway Cup er jobben din å yte førstehjelp til deltagerne på cupen. Her får du hands on erfaring med alle slags skader - fra gnagsår til forstuede ankler og hoftebrudd. Vi har stasjonert fire poster på Ekebergsletta, samt utebaner med fotball og innebaner med håndball.
Krav til førstehjelpere: Bestått førstehjelpskurs for mannskaper i Norsk Folkehjelp. Du kan også være med som førstehjelper under opplæring dersom du ennå ikke har tatt førstehjelpskurset.
-
-
Logistikk
-
Norway Cup er en enormt stor tjeneste, og for å gjennomføre denne trenger vi folk på bakrommet som kan kjøre folk og utstyr mellom de ulike stedene. På logistikk trenger vi folk som liker å styre og ordne på steånde fot!
Krav til frivillige på logistikk: God fysisk form og praktisk anlagt. Fordel med førerkort for forskjellige klasser.
-
-
Beredskapsambulanse
-
Litt spesielt for Oslo, er at vi har avtale med Oslo Universitetssykehus (OUS) og derfor må de som bemanner våre beredskapsambulanser ha tjenestenummer hos OUS. Dette jobber vi med, men foreløpig er det dessverre vanskelig for mannskaper fra andre lokallag å bemanne beredskapsambulansene under Norway Cup. På ambulansevakt kjører vi alle former for turer, med god hjelp av gul ambulanse og enereddere (paramedics på motorsykkel eller legebil). Her trenger vi godkjente mannskaper, men også hospitanter.
Krav til mannskap på beredskapsambulanse: Ambulansekurs/Avansert førstehjelpskurs med lokal bolk + tjenestenummer hos OUS. For hospitanter kreves førstehjelpskurs for mannskaper i Norsk Folkehjelp.
-
-
Transportbilsjåfør
-
Under cupen kjører vi også pasienter sittende i transportbiler. Dette er typisk pasienter som skal til og fra feltsykehuset, eller til og fra Oslo kommunale legevakt. Her er det en fordel om du er greit kjent med å kjøre i Oslo, men det er ikke et krav.
Krav til transportbilsjåfører: Førerkort klasse B og førstehjelpskurs for mannskaper i Norsk Folkehjelp.
-
-
KO
-
I KO er oppgavene dine å koordinere den daglige driften av tjenesten gjennom kontakt mellom poster og biler. I KO blir det ført sambandslogg, som er et av de viktigste leddene i god samhandling gjennom cupen. Alle som sitter i KO får kurs. Til denne oppgaven ønsker vi koordinatorer som har god kapasitet til å ta imot informasjon og loggføre, samt personer med høy faglig kompetanse som kan veilede mannskaper over telefon.
Krav til frivillige i KO: Erfaren førstehjelper. Det er en fordel med noe erfaring fra KO fra tidligere. For å delta i KO må du ta et KO-kurs som arrangeres i forkant av cupen.
-
-
Postleder
-
Hver enkelt post har en postleder, som gjerne er et mannskap med noen års erfaring fra denne tjenesten. Som postleder har du ansvar for å ha kontroll på utstyr, mannskap, oppsett av post, koordinering av bespisning og vurdering av pasienter. Alle postledere vil få kurs. Som postleder er du operativ leders høyre hånd - er det deg?
Krav til postledere: Erfaren førstehjelper. For å være postlederen må ta et postlederkurs som arrangeres i forkant av cupen.
-
-
Velferd
-
Under cupen har vi mange mannskaper som jobber hardt og for å gjøre cupen hyggelig for alle, og her trenger vi folk til å steke vafler, bake boller og gjøre det hyggelig for mannskapene. Har du noen hemmelige oppskrifter alle bare dør for, eller ønsker du å bidra til kos og god stemning? Da trenger vi deg!
Krav til frivillige på velferd: Erfaren vaffelsteker og godt humør.
-
-
Feltsykehus
-
Spesielt for denne tjenesten, er at vi stiller med eget feltsykehus hvor vi blant annet har tilgang til røntgen. Her stiller vi med mannskaper som jobber sammen med leger fra Idrettens helsehus. For å bidra på feltsykehuset kreves et litt høyere førstehjelpsnivå, da pasientene som kommer hit som regel allerede har vært innom en førstehjelpspost. Har du erfaring fra eller er du under utdanning innen helserelatert arbeid? Da kan feltsykehuset kanskje være ditt kall!
Ønskede kvalifikasjoner til frivillige på feltsykehuset: Erfaren førstehjelper, fordel med helsebakgrunn.
-
-
Sanitetsungdom
-
Informasjon kommer
-
-
Veileder for Sanitetsungdom
-
Informasjon kommer
-