Ny rapport: Ulikhetspandemien
Ulikhetspandemien tar for seg koronakrisens effekter på de fattigste landenes utvikling, og spesielt hvordan pandemien har forverret en allerede eksisterende ulikhetskrise.
I tillegg til å diskutere hvordan pandemiens påvirker økonomisk og sosial ulikhet, viser rapporten også hvordan nedstengning og inngripende tiltak har gått utover demokrati og menneskerettigheter. Det er nemlig liten tvil om at ulikhet i makt og rikdom er nært knyttet til pandemiens konsekvenser.
For å løse ulikhetskrisen krever det store løft, både i det enkelte land, internasjonalt, og i norsk utviklingspolitikk. Derfor presenterer også Ulikhetspandemien fire anbefalinger til hvordan norsk utviklingspolitikk kan bidra effektivt mot ulikhet.
Ulikhetspandemien
Mens vi i Norge diskuterer om vi kan reise på ferie til utlandet i juli, sloss folk i Afrika og Latin-Amerika mot en pandemi som har gjort en allerede krevende hverdag enda mer vanskelig.
Verdens rike land ser nå endelig slutten på koronakrisen og nærmer seg en gradvis gjenåpning, mens våre partnere melder om økende brudd på grunnleggende rettigheter, økte statlige gjeldsbyrder, tilnærmet null i skatteinntekter og helsesystemer nær kollaps.
