Sommercampen 2019: Rekord for tredje år på rad!

38 ungdommer fra ni lokallag var samlet til årets sommercamp i Lysebotn.
38 ungdommer fra ni lokallag var samlet til årets sommercamp i Lysebotn. Foto: Espen Brekke

– Kommer de ikke snart da?

Av Espen Bruun
Publisert: 15. juli 2019 - 12:05
Oppdatert: 03. juli 2024 - 09:44

På Bolten, leirstedet til Norsk Folkehjelp Strand og Forsand, står det en god gjeng med lokale sanitetsungdom som spent venter på resten av ungdommene som skal delta på årets sommercamp. For mange er dette et av årets høydepunkt – når man treffer igjen de man møtte på camp året før.

Ungdom fra hele landet

For tredje året på rad satte vi ny deltagerrekord på sommercampen. I år var det hele 38 ungdommer fra ni lokallag fordelt over hele landet som var påmeldt. For å passe på alle, var det i tillegg åtte voksne som hadde ansvaret for alt fra transport til aktiviteter og matlaging/servering.

Vi har som mål å hele tiden gjøre campen bedre. Vi prøver derfor ut noen nye aktiviteter fra år til år, men holder samtidig på de aktivitetene vi føler vi lykkes med.

Søndagen etter at alle har ankommet Bolten brukte vi på forskjellige teambuildingsoppgaver for å få ungdommene til å bli litt bedre kjent med hverandre. Idet vi dro i gang den første oppgaven ble vi overrasket av en real regn- og haggelbyge, noe som dessverre satte temaet for årets camp. Men til tross for en litt blaut start, så ga de full gass hele veien.

Sommercampen byr og på mye lek og moro. Her er de mest fartsglade ungdommene klare for konkurranse!
Sommercampen byr og på mye lek og moro. Her er de mest fartsglade ungdommene klare for konkurranse! Foto: Espen Brekke

Tur til Uburhedlaren

De to siste årene har vi måtte stå opp tidlig mandag morgen for å rekke første båt ut, slik at vi kommer oss opp på Preikestolen før de store turiststrømmene kommer. I år endret vi litt på denne planen, så etter en god økt med trening på førstehjelp, hypotermibehandling og hådtering av båre, satte vi kursen mot Uburhedlaren i Oltedal. Dette er en diger helle på ca 150 m2 som veier 6-7 millioner tonn. Den skaper en naturlig hule under seg og er dermed et velegnet sted for overnatting ute uten telt for hele gjengen.

I år ønsket vi et litt sterkere fokus på førstehjelp enn vi har hatt tidligere, og vi satte derfor av en hel dag til trening og gjennomføring av øvelser. Vi var så heldige å få besøk av Norsk Folkehjelp Sandnes som kom kjørende med en beredskapsambulanse, slik at ungdommene virkelig fikk prøvd seg som mannskaper på vei til ulike ulykker/hendelser.

Sanitetsungdommens sommercamp
  • Arrangeres årlig for sanitetsungdom over hele landet
  • Hadde i år 38 deltakere fra ni lokallag
  • Har de siste årene blitt arrangert i Lysebotn
  • Neste års sommercamp blir fra 27. juni til 5. juli. Merk deg datoen allerede nå!
Vis mindre Vis mer

Sponset sommercamp

I år var vi også så heldige at vi fikk ekstra midler fra både NTL og Coops solidaritetsfond. Disse pengene brukte vi på aktiviteter som krever litt ekstra økonomi. Ungdommene fikk velge mellom å gå Via Ferrata i Setesdalen eller Mountain Cart og klatrepark i Sirdal. I tillegg skinte sola fra blå himmel akkurat denne dagen, så den ble helt maks på alle måter.

Ungdommene ble satt på prøve da mannskaper fra Norsk Folkehjelp Sandnes kom med en beredskapsambulanse. Ungdommene måtte operere som mannskaper på vei til forskjellige ulykker.
Ungdommene ble satt på prøve da mannskaper fra Norsk Folkehjelp Sandnes kom med en beredskapsambulanse. Ungdommene måtte operere som mannskaper på vei til forskjellige ulykker. Foto: Espen Brekke

God hjelp

Åtte dager med nesten 40 ungdommer krever mye planlegging og rigging i forkant, men også flinke folk som bidrar underveis. Uten hjelp fra Heidi Sørensen, Bengt Eriksen, Irene Sele, Eivind Nåden og Eirik og Marian Johansson, hadde ikke undertegnede og Espen Brekke klart å gjennomføre det programmet vi hadde lagt opp.

Publisert: 15. juli 2019 - 12:05
Oppdatert: 03. juli 2024 - 09:44

Relaterte artikler

Neste år skal ungdommene bruke mer tid på kursing og trening innen redningstjeneste og førstehjelp.

Sanitetsungdom endrer fokus

Evakuering av pasient var blant det ungdommene trente på i løpet av actionhelgen.

Lærerik actionhelg for Sanitetsungdom