Nå er det enklere å bli nødnett-bruker

Microsoft Teams image 2 til nett

Den neste generasjonen med nødnett-brukere kan lære seg verktøyet digitalt.

Av Aisha Chaudhry
Publisert: 02. juni 2023 - 11:36
Oppdatert: 24. november 2024 - 16:13

Det har skjedd to viktige ting i organisasjonen, og det er enda godt at de skjedde samtidig: For det første fikk vi over 400 nye terminaler fra Gjensidigestiftelsen som i disse dager er på vei ut til lokallagene. For det andre har nødnettkurset nå blitt (nesten) utelukkende e-læring.

Flere instruktører

Nødnett-kurset inngår i Norsk Folkehjelps grunnutdanning, og det nye kurset er et skritt videre på veien til å digitalisere Norsk Folkehjelps kursstige, slik at vi kan utdanne nye mannskaper raskere og med færre ressurser.

Under årets Fagkonferanse Sanitet, utdannet vi en rekke nye instruktører i den nye modellen for nødnett-kurs. Disse utvalgte var blant de første som fikk prøve e-læringen, og er nå klare for å holde kurs.

Ved å holde instruktørkurs under fagkonferansen, hvor de fleste lokallag allerede er representert, håpet vi på å komme et stykke nærmere målet om å ha minst én nødnett-instruktør i hvert eneste lokallag som har sanitetsaktivtet.

Kommer med veileder

Den nye kursmodellen består av e-læring som dekker all teorien i kurset, og som kan gjennomføres på under en time. Videre skal instruktørene nå fasilitere for praktisk øving. Deltagerne skal klare å bruke en terminal like godt, om ikke bedre, enn de kan teorien. Vi har derfor skrevet en veileder med oversikt over oppgaver til deltagerne og læringsmålene som skal nås.

De ulike politidistriktene bruker to ulike terminaler: Enten Motorola MTP3250 eller Sepura STP9000. Begge terminalene blir gjennomgått i kurset, men man får valget om man hvilken terminal man vil lese på. Selve e-læringskurset er det korteste vi har produsert, og vi håper det senker terskelen for å starte med nødnett-opplæring.

Dette er kompetanse som er ekstremt viktig å ha når man er ute på aksjoner og vakter. Mannskaper i Norsk Folkehjelp er ofte i kritiske situasjoner som krever rask kontakt med KO og en kontinuerlig informasjonsflyt.

Med 400 nye terminaler og mer effektiv opplæring, håper vi å få flere mannskaper ut i søk, og at savnede blir funnet raskere.

Publisert: 02. juni 2023 - 11:36
Oppdatert: 24. november 2024 - 16:13

Relaterte artikler

Prosjektleder Per Olaf Torkildsen sammen med de frivillige som deltok på øvelsen i Stavanger.

Ny milepæl for felles aksjonsstøtteverktøy

Norsk Folkehjelp ber alle lokallag om å sikre egen beredskapsevne og selvstendighet for å kunne bistå over tid i en krise.

Norsk Folkehjelp løfter egenberedskapen i lokallagene