Planlegg turen og meld fra hvor du går
Allerede på lokallagets/regionens årsmøte må du melde fra at du har lyst til å være delegat på landsmøtet og bli valgt til dette. Vær aktiv i prosessen frem mot landsmøtet sammen med lokallaget og andre delegater.
Tilpass turen etter evne og forhold
Alle delegater trenger ikke stå på talerstolen. Stemmene, applausen og stemningen i salen er også viktig!
Ta hensyn til vær og skredvarsel
Selv om værforholdene utendørs ikke har så mye å si under landsmøtet, så kan det være greit å identifisere eventuelle torden- skyer eller solstråler blant de andre delegatene.
Vær forberedt på uvær og kulde, selv på korte turer
Litt motvind må man regne med om man skal fronte (og vinne) en sak – selv om det bare dreier seg om en liten paragrafendring.
Ta med nødvendig utstyr for å kunne hjelpe deg selv og andre
PC/Mac/nettbrett med systematiserte dokumenter eller utskrevne saksdokumenter og notater i en ryddig perm dersom du trenger det. Husk også penn, markørtusj, briller, ekstra sjokolade, kaffe og det du ellers måtte ha behov for.
Ta trygge veivalg. Gjenkjenn skredfarlig terreng og usikker is
Landsmøtet skal ta veivalg for hele organisasjonen de neste fire årene. Det er selvfølgelig lov til å være litt utradisjonell og nytenkende, men sett deg inn i organisasjonens prinsipper og vedtekter, så unngår du å havne i de største fallgruvene.
Bruk kart og kompass. Vit alltid hvor du er
Det går fort i svingene på landsmøtet! Bruk saksliste og dagsorden for å holde deg orientert.
Vend i tide, det er ingen skam å snu
Ser du at en av hjertesakene dine sannsynligvis ikke går igjennom – vurder om du heller skal forhandle litt for å vinne en annen sak som er viktig for deg.
Spar på kreftene og søk ly om nødvendig
Landsmøtet krever fokus og årvåkenhet, men det skal samtidig være sosialt og gøy! Finn din balanse – det er lov å la alkoholen være og legge seg tidlig dersom man har behov for det.