Denne oversikten gjelder kun innsats i forbindelse med koronaviruset. Annet beredskapsarbeid, som lete- og redningsaksjoner kommer i tillegg. Tallene er hentet ut 29. mai.
- Siden viruset kom til Norge, har Norsk Folkehjelps frivillige hatt mer enn 400 oppdrag knyttet til viruset
- I disse oppdragene er det lagt ned over 4600 innsatstimer, som er antall timer mannskapene totalt sett har vært ute på oppdrag
Ulike typer oppdrag
Den kategorien med flest oppdrag er informasjonstjeneste. Lag rundt omkring i landet har hatt vakter på flyplasser og havner hvor de har gitt tilreisende informasjon om viruset og karanteneregler.
I tillegg har også mange lag på oppdrag fra kommunen opprettet en tjeneste for utkjøring av matvarer til mennesker i karantene eller isolasjon. Dette har vært en ny, men viktig oppgave for våre frivillige i forbindelse med koronaviruset.
Beredskapsambulanser
Det er også lagt en stor innsats i forbindelse med bemanning av beredskapsambulanser, som er den tredje største oppdragskategorien. I Oslo sørget Norsk Folkehjelp sammen med Røde Kors i ukevis for døgnbemanning av beredskapsambulanser på vakt for Oslo Universitetssykehus. Andre steder i landet har frivillige brukt mye tid på å klargjøre nye ambulanser til innsats, og både Rena, Moelv og omegn, Stjørdal, Horten, Hadeland og Nesset har på rekordtid klargjort ambulanser til innsats i sitt område.
Den fjernde største kategorien er «beredskapshevende tiltak», som blant annet omfatter klargjøring for innsats. Mange lag har måttet kjøpe inn og klargjøre nytt utstyr, og det ligger også mye planlegging og koordinering bak denne enorme innsatsen.