Dette stoppet imidlertid ikke våre instruktører i å legge øvelsene ute i terrenget da vi var samlet til instruktørsamling på Sørmarka i november. Her var det alvor fra første stund.
Viktige erfaringer
Erfaringsmessig kan vi si at det å øve i det terrenget vi skal være gode i, er helt avgjørende for et godt resultat. Det var nok flere av instruktørene som fikk merke at det de mestret inne i klasserommet, ikke var like lett å mestre ute under vanskelige forhold. Vi håper at denne erfaringen kan føre til at enda flere instruktører ser verdien av å bruke det store undervisningsrommet utendørs.
Husk: Trening og øving må skje kontinuerlig og i de områdene vi blir brukt, eller for å si det på en litt annen måte: «train as you fight!»
Tilbakemelding til deltakerne – kan vi gjøre det enda bedre?
Vi instruktører er gode til å gi tilbakemeldinger til deltakerne. Vi legger vår ære i å rose innsatsen, fokusere på det positive og bare ta tak i åpenbare feil som det må rettes på. Når deltakeren går ut av kurslokalet og takker for nå, så møter vi kanskje vedkom- mende igjen på en aksjon, øvelse eller tjen- este. Disse treffpunktene vil jeg at vi skal bli enda bedre til å utnytte.
Klarer vi å se potensialet i han/hun som en gang var en fersk deltaker på vårt førstehjelps- eller søk- og redningskurs? Har vedkommende utviklet seg, slik at du kan se for deg en fremtidig instruktør eller leder? Fortell det til dem – det kan hende at det er akkurat det som skal til for at vedkommende starter sin klatring i nettopp vår kursstige.