Drømmer du om å bli instruktør?

Deltakerne på kurset for førstehjelpsinstruktører på Kongsvinger lærer seg å undervise i førstehjelp på barn.
Deltakerne på kurset for førstehjelpsinstruktører på Kongsvinger lærer seg å undervise i førstehjelp på barn. Foto: Ellen Johanne Jarli

Her er det du trenger å vite for å ta steget!

Av Runi Putten
Publisert: 20. september 2019 - 3:31
Oppdatert: 20. mai 2024 - 10:26

Denne artikkelen er til deg som har en drøm om å bli instruktør. Kanskje er du usikker på om du passer til det? Kanskje tror du at det er vanskeligere enn det egentlig er?

Vi lover at du vil ha mye glede av å være instruktør i Norsk Folkehjelp. Du får sjansen til undervise i noe av det viktigste noen kan lære bort, nemlig det å redde liv!

Du vil føle at du gjør en forskjell for folk, og noe av det som vil glede deg aller mest, er å få tilbakemeldinger på at det som du lærte bort på kurs har gjort at din kursdeltaker har bidratt til å redde et liv.

En absolutt faktor for å være instruktør, og som kan være litt skummelt for mange, er det å tørre å prate i forsamlinger.

Vi vet at dette kan være utfordrende for mange, og derfor vil du i løpet av instruktørutdanningen både lære teknikker og få erfaring nok til å bli trygg i rollen som instruktør for større grupper.

Kunnskap og metoder

Det er også tre andre viktige faktorer som må være på plass for at du skal kunne virkeliggjøre drømmen om å være instruktør:

  1. Du må ha lyst og evne til å tilegne deg kunnskap innenfor det aktuelle fagområdet
  2. Du må ha lyst og evne til å tilegne deg ulike undervisningsmetoder
  3. Du må delta på og bestå grunnkurs instruksjon og sentrale kurs

Et stort instruktørmiljø

Som instruktør vil du bli en del av et miljø i ditt politidistrikt der instruktører samarbeider om å avholde kurs der det er behov og etterspørsel. Erfaringsmessig er det utrolig gøy å planlegge og gjennomføre kurs for nye og gamle medlemmer i sitt eget lokalmiljø.

Hver høst har vi også en nasjonal samling for alle våre instruktører, hvor vi tilbyr faglig oppdatering, workshops og sjansen til å dele erfaringer med andre instruktører fra hele landet.

Hva må du gjøre?

Hva er så veien videre dersom du ønsker å ta steget og bli instruktør?

For det første må du ta grunnkurs instruksjon. Dette er et kurs som settes opp i løpet av våren flere steder i landet. I tillegg må du gå sentrale kurs som arrangeres årlig i uke 26. Denne datoen er det den samme hvert år, så det er bare å sette av denne uka i kalenderen med en gang!

Publisert: 20. september 2019 - 3:31
Oppdatert: 20. mai 2024 - 10:26

Relaterte artikler

Årets kull med operative ledere er ute og trener på pasientbehandling i ulendt terreng.

Høyt nivå på sentrale kurs

Robin Skjellum (til venstre) viser resten av førstehjelpsinstruktørene hvordan de gjør førstehjelp på barn.

5 på sentrale kurs