Ny sommercamp ga rekorddeltakelse

Mange av ungdommene tok utfordringen om å gå de 4444 trappetrinnene til Flørli. \
Mange av ungdommene tok utfordringen om å gå de 4444 trappetrinnene til Flørli. Foto: Trygve Studsvik

Årets sommercamp kom i ny innpakning og samlet hele 30 sanitetsungdom.

Av Espen Brekke
Publisert: 04. september 2017 - 4:11
Oppdatert: 09. mai 2024 - 12:21

De kom fra hele landet; fra Lenangen i nord til Jæren i sør, og Askim i øst. Til sammen var ni lokallag representert på leiren.

Sommercampen hadde Bolten leirsted i Lysebotn som base i år. Dette stedet ligger innerst i Lysefjorden i Rogaland, og eies av Norsk Folkehjelp Strand og Forsand. I Lysefjorden ligger to av de mest besøkte naturattraksjonene i Norge; Preikestolen og Kjerag. Disse turmålene ble selvsagt en del av ungdommenes opplevelser i løpet av uken. Turene er flotte i seg selv, men blir enda mer majestetisk og mektig når man kommer ut på stup som går mange hundre meter rett ned til Lysefjorden. Man hørte både på språkbruken og så på smilene til ungdommene at dette var store opplevelser. På Kjerag fikk de som ville gå ut på Kjeragbolten, den berømte steinen som er kilt fast i fjellet, og som er en svært luftig opplevelse.

Båtturen på sommercampen ble en populær aktivitet.
Båtturen på sommercampen ble en populær aktivitet. Foto: Espen Brekke

Kanotur med overnatting i lavvo ble en annen flott opplevelse. Turen
startet på Nilsebuvatnet som ligger et stykke nord for Lysebotn. Etter å ha krysset vestenden av vannet, ble kanoene båret til neste vann. Lavvoen ble satt opp på en flott slette ved Storhidlervatn, og de tøffeste badet i det ikke altfor varme vannet. På kvelden ble det laget en tradisjonell middag med pannekaker og bacon på stormkjøkken.

30 ungdommer var samlet på årets sommercamp, som var flyttet fra Rondane til Lysefjorden.
30 ungdommer var samlet på årets sommercamp, som var flyttet fra Rondane til Lysefjorden. Foto: Espen Brekke

Den nye plasseringen av sommercampen gir muligheter for aktiviteter fra fjord til fjelltopper, og lokallaget Strand og Forsand stilte blant annet opp med sin nye RIB for å ta med ungdommene på båttur.

I tillegg til friluftsaktivitetene, ble det også flere førstehjelps- og redningsøvelser. Mange av ungdommene kan mye fra før, og de bidrar med erfaringer og hjelper hverandre. De fleste tok blant annet utfordringen med å rappellere ned en 35 meter høy fjellvegg, selv om det kriblet godt i magen. Samtidig overførte de kunnskap om tau, knuter og sikring til båretransport i vanskelig terreng til hverandre.

Publisert: 04. september 2017 - 4:11
Oppdatert: 09. mai 2024 - 12:21

Relaterte artikler

Til sammen var 40 deltakere med på årets sommercamp for sanitetsungdom.

Sommercampen når nye høyder

Toppen av Preikestolen var et spektakulært høydepunkt på turen.

Etterlengtet sommercamp for Sanitetsungdom