Ny redningsgruppe i Bodø

Den nye redningsgruppa i Bodø møter politiet for å melde seg til tjeneste.
Den nye redningsgruppa i Bodø møter politiet for å melde seg til tjeneste. Foto: Ida Kroksæter

Norsk Folkehjelp Bodø har igjen fått ei operativ søk- og redningsgruppe.

Av Ida Kroksæter
Publisert: 30. mai 2017 - 3:51
Oppdatert: 16. mai 2024 - 17:37

Gruppa har foreløpig ti godkjente mannskaper som står klare til å rykke ut på leteaksjoner eller andre redningsoppdrag der frivillig innsats trengs.

– Vi så behovet for flere frivillige mannskaper i Bodø og hadde lyst til å bidra, sier gruppas leder Eiolf Steinvik. På rekordtid har de gjort unna nødvendig kursing for å bli godkjente mannskaper, og i februar kunne de presenterte seg for politiet i Bodø, som har det øverste ansvaret for leteaksjoner i Salten-distriktet.

– Det er veldig bra at det etableres enda ei søk- og redningsgruppe her i Bodø. Det er det definitivt behov for, vi har hatt noen oppdrag vi ikke har fått til i nærområdet vårt, sa politiets stabssjef Arne Hammer i møtet med representantene fra Norsk Folkehjelp.

Leder Eiolf Steinvik pakker ut utstyr fra oppstartspakken.
Leder Eiolf Steinvik pakker ut utstyr fra oppstartspakken. Foto: Ida Kroksæter

Trener jevnlig

Gruppa regner med å rykke ut på rundt ti oppdrag i året. I tillegg møtes de jevnlig for å trene sammen.

– Vi trener blant annet på førstehjelp og det å være mest mulig effektive når alarmen går. Det er tiden til den savnede som teller, og vi ønsker å være mest mulig effektive i alle ledd, sier Steinvik.

Og nettopp derfor har ikke redningsgruppa noe depot i Bodø. Alle har beredskapsutstyret hjemme, slik at de kan rykke ut umiddelbart når alarmen går.

– Vi har også fokus på god samhandling, og jobber for et godt samarbeid med både politi og de andre frivillige organisasjonene, sier Steinvik.

Gruppa ønsker nye medlemmer velkommen og ønsker å tilby kurs til nykommere i løpet av året.

Stolt lokallagsleder

Nykommerne får skryt av lokallagets leder Rebecca Larsen Finbak, som forteller at nettopp denne aktiviteten har vært et savn for lokallaget.

– Det er helt fantastisk at nå har fått denne gruppa på plass. Det har vært et ønske og en drøm å få ei operativ søk- og redningsgruppe i Bodø, men vi har manglet initiativtakere. Nå fikk vi det servert på et gullfat, sier hun.

Publisert: 30. mai 2017 - 3:51
Oppdatert: 16. mai 2024 - 17:37

Relaterte artikler

Mannskaper fra Nordreisa og Kvænangen, samt medlemmer fra nyopprettede Arnøya, møtte opp da Norsk Folkehjelp Hasvik inviterte til øvelseshelg på Sørøya i høst. − Våre medlemmer både lærte mye og fikk mye inspirasjon den helga, sier Bengt Simonsen, leder i Norsk Folkehjelp Arnøya.

Bygger ny beredskap i nord