Førstehjelp på glattisen

Storhamars lege My Lystad sammen med Espen Ludvigsen fra Norsk Folkehjelp. – Jeg føler meg trygg i samarbeidet med dere, sier Lystad.
Storhamars lege My Lystad sammen med Espen Ludvigsen fra Norsk Folkehjelp. – Jeg føler meg trygg i samarbeidet med dere, sier Lystad. Foto: Jonas Vikran Hagen

Norsk Folkehjelp Hamar er i gang med sin 35. sesong med sanitetstjeneste for Storhamar hockey.

Av Jonas Vikran Hagen
Publisert: 01. september 2017 - 4:30
Oppdatert: 09. mai 2024 - 07:50

En torsdag i august møtes en gjeng hockeyinteresserte førstehjelpsmannskaper til den årlige utsjekken før seriestart i Get-ligaen. Sanitetsleder Pål Andre Øvergård Beck og leder Hilde Akersveen har planlagt kvelden, og mannskaper fra både Hamar og Moelv har møtt opp. Sikkerthetsvaktene i hallen er også med.

Brief og praktisk trening

Utsjekken består av en sikkerhetsbrief og praktisk trening på både is og tribune. Mannskapene trener på hendelser de har erfaring med fra tidligere sesonger, samt hendelser som har oppstått i andre ishockeyarenaer.

Bevisstløs traume, hjertestans på isen og pulsåreblødning i hals er noen av scenariene de trener på isen. På tribunen må de håndtere en fan som er overstadig beruset, en som har falt i trappa og brukket beinet, samt en som fått en puck i hodet.

45 års erfaring på laget

Erik Ingar Hansen er veteran i gamet, etter 45 år som aktivt medlem i folkehjelpa. Han har vært med på sanitetsvaktene for Storhamar i alle de 35 sesongene folkehjelpa har hatt beredskapen her.

– De fleste hendelsene er på tribunen. For det meste er det sykdomstilstander eller skader hos publikum vi behandler, sier han.

Storhamars lege, My Lystad, er også med på utsjekken. Hun er meget godt fornøyd med kvelden og understreker viktigheten av å trene sammen.

– Gjennomføringen av kvelden har vært bra og det er veldig verdifullt at vi får trent på dette sammen. Jeg føler meg trygg i samarbeidet med dere, sier hun etter vel gjennomførte caser.

Publisert: 01. september 2017 - 4:30
Oppdatert: 09. mai 2024 - 07:50

Relaterte artikler

Mannskaper fra 14 lokallag var med på årest Norway Cup. Fra venstre: Saboor Arif (Norsk Folkehjelp Asker og Bærum), Kathrine Østbye (Norsk Folkehjelp Lørenskog), Mathias Bjørkholen (Norsk Folkehjelp Rena), Magdalena Sikora og Connie Violet Lindås (Norsk Folkehjelp Oslo).

Norway Cup - en stor førstehjelpsdugnad