3 tips for en enklere redningshverdag

Man kan sikre nettbrettet til holderen med en tynn snor.
Man kan sikre nettbrettet til holderen med en tynn snor. Foto: Peter Harholt

Denne gangen i teknisk hjørne har vi noen småtips. De fleste er relatert til søk og redning eller andre relevante oppgaver for lokallagene våre.

Av Peter Harholt
Publisert: 14. februar 2019 - 3:53
Oppdatert: 29. desember 2024 - 03:25

Tips 1

Nettbrett som løsner fra Otterbox-holderen er de fleste av oss kjent med. Det er lurt å holde et øye med hempene som holder rundt hjørnene på brettet, og passe på at de ikke glir av. De er enklest å få på plass igjen dersom du tar hempen helt av igjen, for å så strekke den godt ut og feste den på nytt.

Andre tips kan være å lime borrelås på nettbrettet og holderen, så det blir mindre sjanse for å miste brettet. Det er også mulig å sikre brettet til holderen med en tynn snor (se bilde).

Om man bruker kart og kompass eller trenger skrivesaker til andre ting, så er en gammeldags blyant det mest driftssikre, skriver Peter Harholt.
Om man bruker kart og kompass eller trenger skrivesaker til andre ting, så er en gammeldags blyant det mest driftssikre, skriver Peter Harholt. Foto: Peter Harholt

Tips 2

Om man bruker kart og kompass eller trenger skrivesaker til andre ting, så er en gammeldags blyant det mest driftssikre. Ikke trenger den batterier, og sammen med en Rite in the rain notatblokk vil den fungere under de fleste forhold. NASA brukte i sin tid store summer på å utvikle en sp- esiell kulepenn til å skrive under alle forhold, inkludert vektløs tilstand. Russerne gikk for blyant.

Deles blyanten på midten og spisses i begge ender, får du en ekstra blyant som du kan miste, flere muligheter dersom blyet knekker, og det er mindre sjanse for å stikke hull i kartmappa. Ikke knekker du den heller. Noen runder med elektrikertape rundt blyanten kan også være kjekt å ha om det blir behov for det en dag. I en slags teknologisk backup-symbiose, så passer en blyant fint i holderen på toppen av nettbrettene, i stedet for den originale touch-pennen. Og Rite in the rain-blokka kan oppbevares mellom holderen og brettet om du vil – litt borrelås gjør susen her også, så den ikke glir ut.

Tips 3

Mange av oss har verv som gir behov for samhandling og deling av dokumenter. Noen av oss har til og med vært med så lenge på dette at vi minnes store ark eller ruller med frimerker og stabler med konvolutter på postkontoret for å sende ut info til medlemmene. Noen tiår senere har vi «nye» problemer som ikke eksisterte tidligere, for eksempel deling av dokumenter som flere jobber med samtidig.

Epost-vedlegg som går frem og tilbake i forskjellige versjoner med forskjellig innhold og samme navn kan være nokså forvirrende, og det blir arbeidsomt å holde tråden i tilbakemeldinger og oppdateringer. Det finnes mange løsninger for dette og vi kan ikke nevne alle, men Google Dokumenter er en måte å løse utfordringer med «samskriving» i dokumenter på.

Publisert: 14. februar 2019 - 3:53
Oppdatert: 29. desember 2024 - 03:25

Relaterte artikler

SK19 163 2

Har QR-koder en plass i søk og redning?