To nye beredskapsambulanser i Innlandet

Norsk Folkehjelp Moelv og Omegn og Norsk Folkehjelp Rena med de nye beredskapsambulansene som var klare for innsats til påskeferien.
Norsk Folkehjelp Moelv og Omegn og Norsk Folkehjelp Rena med de nye beredskapsambulansene som var klare for innsats til påskeferien. Foto: Norsk Folkehjelp Moelv og omegn

To nye beredskapsambulanser ble rigget og omprofilert i rekordfart i Innlandet for å bidra under koronakrisen.

Av Ida Kroksæter
Publisert: 30. april 2020 - 2:39
Oppdatert: 20. mai 2024 - 07:09

– Vi har et tett samarbeid med Sykehuset Innlandet for å bistå og styrke ambulansetjenesten i distriktet, og er veldig glad for at disse bilene er i innsats. Det gir oss mulighet til å bidra på enda mer i kampen mot koronaviruset, sier beredskapsleder i Norsk Folkehjelp i Innlandet, Ivar Windju.

Beredskapsambulansene er kjøpt med støtte fra Gjensidigestiftelsen i Hedmark og ble gjort klar til innsats på rekordtid.

– På grunn av koronaviruset ønsket vi å få ambulansene i beredskap så fort som mulig, og frivillige har brukt over 150 timer for å få tilpasset bilene til den beredskapen de nå har trådt inn i, sier Windju.

Dette er positivt for totalberedskapen i Innlandet.
— Lars Solhaug, assisterende ambulansesjef i Innlandet

I beredskap 24/7

Beredskapsambulansene bemannes av frivillige og er i beredskap 24/7 for å bidra med å avlaste helsetjenesten med enkelte typer oppdrag. For å være mannskap på en beredskapsambulanse må du ha omfattende kursing i avansert førstehjelp.

– Med disse ambulansene kan vi støtte Sykehuset Innlandet med å kjøre pasienter som ikke er kritisk syke, eller for eksempel hjelpe kommunene med å flytte pasienter med mistanke om koronasmitte til isolering, sier Windju.

Norsk Folkehjelp har nå tre beredskapsambulanser i Innlandet som eies av lokallagene Rena, Moelv og omegn og Hadeland.

Positivt for beredskapen

Assisterende ambulansesjef i Innlandet, Lars Solhaug, sier at dette er positivt for beredskapen:

– Dette er positivt for totalberedskapen i Innlandet. Vi ser fram til et godt samarbeid med de frivillige, som vil være en viktig støtte for ambulansetjenesten vår, sier han.

Publisert: 30. april 2020 - 2:39
Oppdatert: 20. mai 2024 - 07:09