Tester folkehjelpsfigur som ny inntektskilde

Figuren med ett av Norsk Folkehjelp Strand og Forsands mannskaper som modell, er laget etter inspirasjon fra den islandske redningstjenesten.
Figuren med ett av Norsk Folkehjelp Strand og Forsands mannskaper som modell, er laget etter inspirasjon fra den islandske redningstjenesten. Foto: Ida Kroksæter

– Så langt er det ingen som har sagt direkte nei, sier Morten Næss, sekretær i Norsk Folke- hjelp Strand og Forsand.

Av Ida Kroksæter
Publisert: 26. august 2019 - 1:25
Oppdatert: 03. juli 2024 - 11:33

Figuren har lokallaget selv fått laget, etter inspirasjon fra den islandske redningstjenesten, som årlig produserer lignende figurer og nøkkelringer til inntekt for redningsgruppene sine. På Island er det blitt en tradisjon å støtte redningstjenesten på denne måten, og Landsbjørg selger rundt 70.000 nøkkelringer hvert år.

Figuren som Strand og Forsand har fått produsert, er en 3D-modell av ett av lagets medlemmer, og er svært detaljert.

– Vi fikk ett av våre medlemmer til å stille i full uniform med sekk og tok bilder fra alle vinkler. Vi fikk tilbake en 3D-tegning og bestilte en prøvefigur. Vi gjorde noen justeringer og kontaktet Helly Hansen for å få den godkjent av dem. Vi ble veldig imponert over detaljnivået på figuren, forteller Næss.

Ingen sier nei

– Vi har valgt å selge dem for 5.000 kroner og driver nå oppsøkende virksomhet. Av de bedriftene vi oppsøker med personlig kon- takt, tror jeg ikke noen har sagt direkte nei ennå, forteller han.

De ønsker også å selge figuren videre til andre folkehjelpslag i landet, og de første bestillingene fra andre lag har allerede kommet.

– Lag kan kjøpe den fra oss for 500 kroner, og hvis de da selger den videre for 5.000, så tjener de litt på hver figur, sier Næss.

Styret i Strand of Forsand vil på neste møte avgjøre om det skal lages ny figur til 2020.

Kan brukes til så mangt

Årets produksjon kom litt seint i gang, og det ble sommer før de første figurene var klare til salg. En eventuell ny figur for 2020 vil forhåpentligvis være klar mye tidligere.

– En slik figur er et fint bevis på at bedriften støtter lokal beredskap. Regnskapsfirmaet vårt var de første som bestilte den. De satte den i resepsjonen og la ut bilde på Facebook. Figuren kan brukes til så mangt, det er egentlig bare fantasien som setter grenser, sier Næss.

Publisert: 26. august 2019 - 1:25
Oppdatert: 03. juli 2024 - 11:33