– Gjensidigestiftelsen bevilget 150.000 kroner til nytt beredskapsutstyr. I tillegg støttet en del lokale aktører prosjektet slik at rundt 160.000 kroner var disponible til formålet, sier leder Inge Fagerland og fortsetter:
– Da pengene var klare, startet en møysommelig prosess med å finne egnet utstyr til bruk for søk og redning. Det passet derfor perfekt at Norsk Folkehjelp sentralt har valgt og tilpasset en ryggsekk som skal benyttes av organisasjonens sanitetsmannskaper. Utstyret til å fylle disse ble nøye vurdert. I sekkene finnes termoduk, hodelykt, førstehjelpsutstyr, spade og mye mer tilpasset sanitetsoppdrag.
– Mange av våre medlemmer har mye privat beredskapsutstyr, men det å ha en ferdig pakket beredskapssekk klar til enhver tid har mange fordeler. Det reduserer responstiden og sørger for at folkehjelpa stiller med godt og egnet utstyr på aksjoner. Totalt er det nå pakket og levert ut 18 sekker med utstyr, sier Fagerland.
Tilstede under gavegildet var Camilla Rørvoll fra Gjensidigestiftelsen. Hun var imponert over alt utstyret som nå var kommet på plass.
– Gjensidigestiftelsen har særlig fokus på helse og trygghet, og under dette inngår blant annet sikkerhet, fysisk aktivitet og kosthold. Dette prosjektet var det godt å kunne bidra til, sa Rørvoll under arrangementet.
– Ordentlig utstyr er nødvendig for å kunne delta på aksjoner som ofte skjer i utfordrende vær, og langt utenfor vei. Frivillig arbeid må verdsettes, avsluttet Rørvoll.
Det var mange og glade medlemmer i Norsk Folkehjelp Harstad som stolt kunne pakke hver sin beredskapssekk.
Storstilt dugnad på Bjørnhaugen
I tillegg markerte laget denne kvelden avslutningen på et stort dugnadsprosjekt med skiftning av tak på lagets hytte på Bjørnhaugen. Dette arbeidet ble gjort mulig med støtte fra Sparebanken 1 Nord-Norge sitt gavefond.
Tidligere på høsten kunne en sliten, men fornøyd dugnadsgjeng ferdigstille det nye hyttetaket. Fire helger i september ble reservert til dugnaden, hvor i alt 17 mannskaper arbeidet nesten 1000 timer med å skifte tak og undertak, samt å sørge for at taket nå dekker alle verandaene rundt hytta.
Tidligere har laget vært plaget med snøras fra taket som har ødelagt deler av verandaene rundt hytta.
– Norsk Folkehjelp gjør en fabelaktig frivillig innsats med opplæring og redningsarbeid. Så det er med stor glede vi gir midler til hytta. Alt arbeid trenger gode arenaer, og etter å ha besøkt hytta er jeg sikker på at dette er en gave som går til et godt formål. Hytta kan fungere som base for begge deler av deres arbeid, det sier Mona Slåtto Olsen som er banksjef i Sparebank 1 Nord-Norge i Harstad.
– Jeg lar meg imponere over den frivillighet som legges ned for å rekruttere og lære opp ungdom til redningsarbeid. Og ikke minst at når ulykken er ute, så kan vi stole på at medlemmene deres trår til, sier Mona Slåtto Olsen i Sparebanken 1.
Alle gode ting er tre
En søknad til ExtraExpress ga også uttelling tidligere i 2017, og gruppen har kunne investere i fire nye dukker med hjertestarter til bruk i opplæring i hjerte-lungeredning, samt bruk av hjertestarter. Målet er å lære opp flest mulig av befolkningen i Harstad i bruk av hjertestarter.
Hver onsdag har laget åpent hus i dykkerklubben sine lokaler på Hagan. Her har de et tema for hver kveld, som for eksempel kart og kompass, skred, søk, førstehjelp, GPS, og nødnett.