Nok et suksessår for ungdommens lederkurs

I løpet av helga fikk deltakerne prøvd seg som veileder foran andre, og lærte bort ulike tema innen førstehjelp, redningstjeneste og friluftsliv.
I løpet av helga fikk deltakerne prøvd seg som veileder foran andre, og lærte bort ulike tema innen førstehjelp, redningstjeneste og friluftsliv. Foto: Espen Brekke

Høsten har knapt startet når voksen- og ungdomsledere møtes til kurs og erfaringsutveksling på Skramstadsætra. Basen er Norsk Folkehjelp Rena sin nye flotte hytte på fjellet.

Av Ida Kroksæter
Publisert: 14. august 2018 - 1:40
Oppdatert: 03. juli 2024 - 13:35

Det er 27 deltakere fra hele landet som representerer 13 lokale sanitetsungdomsgrupper på kurset. Det er et lite flertall med ungdommer, og resten er voksenledere og ressurspersoner i det lokale ungdomsarbeidet. Mange har møttes før på lignende kurs, fagkonferansen og sommercampen.

Selv med sen ankomst på fredagen, er det raskt god stemning blant deltakerne. Kurset skal ikke bare være ren opplæring, men like mye erfaringsutveksling og hjelp til hverandre med gode ideer og tips. Derfor ønsker vi deltakere gjerne tilbake på dette kurset, selv om de har deltatt tidligere.

27 deltakere fra 13 ulike grupper deltok på årets ledersamling for sanitetsungdom.
27 deltakere fra 13 ulike grupper deltok på årets ledersamling for sanitetsungdom. Foto: Espen Brekke

Årlig sammenkomst

Vi bygger opp denne helgen som en årlig sammenkomst for alle som arbeider med sanitetsungdom. Lokalt prøver vi å etablere ungdomsteam bestående av minst to ungdommer og to voksne. Slik kan man fordele arbeidet på flere, slippe å ta alt ansvar alene, og kunne gjennomføre aktiviteter selv om ikke alle lederne alltid er med.

Gjennom helgen er vi innom klassiske ungdomstemaer som organisasjonskunnskap, aktivitetsplattform, målsettinger, rekruttering og politiattest. Ved sistnevnte tema fikk deltakerne utfordrende gruppeoppgaver hvor de fikk «problemer» i fanget som kan oppstå på leirer og turer. Mye av helgen har fokus på aktiviteter, men også praktiske tips og råd som for eksempel det å lage en høstplan og planlegging av helgeturer.

Turer og øvelser

Vi er veldig fornøyd med denne helgen dersom det fører til mer aktivitet, flere ungdomsmedlemmer og flere turer. Ute i det flotte høstfjellet som var i ferd med å fylles med farger, hadde vi praktisk veiledning mens vi gikk på tur. Deltakerne fikk prøvd seg i rollen som veileder foran andre og lærte bort ulike tema innen førstehjelp, redningstjeneste og friluftsliv.

Avslutningsvis fikk alle jobbe med søknader og rapporter for Frifondmidler. Dette er den beste støtteordningen Norsk Folkehjelp har for å hjelpe ungdomsgrupper med tilskudd. De deles ut en gang i året, med søknadsfrist 15. september.

Publisert: 14. august 2018 - 1:40
Oppdatert: 03. juli 2024 - 13:35