Justispolitikere besøkte frivillige i Tromsø

Steve Skare i Norsk Folkehjelp Tromsø viser hvordan man frakter en pasient trygt på båre under vinterforhold.
Steve Skare i Norsk Folkehjelp Tromsø viser hvordan man frakter en pasient trygt på båre under vinterforhold. Foto: Ida Kroksæter

I januar tok Norsk Folkehjelp Tromsø imot Arbeiderpartiets justisfraksjon.

Av Ida Kroksæter
Publisert: 30. januar 2020 - 2:56
Oppdatert: 03. juli 2024 - 10:24

Norsk Folkehjelp Tromsø viste fram hvordan de jobber ute på oppdrag og politikerne fikk blant annet en grundig innføring i hvordan vi behandler nedkjølte pasienter.

Stolt over laget vårt

De frivillige i redningstjenesten har over tid bedt om politiske tiltak for å kunne styrke beredskapen. Norsk Folkehjelps viktigste krav til politikerne er økt statsstøtte, fritak for engangsavgift på redningskjøretøy og flere nødnettabonnement.

– Vi er stolt over laget vårt og har en stor gjeng som ønsker å drive med redningstjeneste. Vi har vært både flinke og heldige som er der vi er i dag, sier Ole Morten Isaksen, økonomileder i Norsk Folkehjelp Tromsø.

– Men det er ikke alle som er like heldige som oss, og vi trenger et felles løft for redningstjenesten, sier han.

Politikerne fikk kjenne på hvordan det var å bli evakuert med scooter.
Politikerne fikk kjenne på hvordan det var å bli evakuert med scooter. Foto: Ida Kroksæter

Flere aksjoner

Antall aksjoner for de frivillige i redningstjenesten øker over hele landet, noe som gjør at det trengs flere grupper og frivillige, samt nytt utstyr for å kunne gi en god beredskap over hele landet.

– Frivillighetspolitikk er det nok ikke så stor uenighet rundt, og bakdelen med det er at det kanskje ikke skjer så mye på dette feltet, sier Lene Vågslid, som også er leder for Justiskomiteen på Stortinget.

– Det betyr mye å møte dere og se hva dere gjør, og det er nyttig å snakke om utfordringene deres. Det er lett å gi dere tommel opp og si at dere gjør en god jobb, men vi ser at det også trengs tiltak, sier hun.

Det betyr mye å møte dere og se hva dere gjør, og det er nyttig å snakke om utfordringene deres.
— Lene Vågslid

Økt status er viktig

Sammen diskuterte de frivillige og politikerne viktigheten av å øke statusen for de frivillige i redningstjenesten.

– Det er helt avgjørende for at folk velger dette som hobby. Vi ser at huset vårt, godt utstyr og uniformene våre er viktig for at medlemmene våre vil bruke tiden sin på Norsk Folkehjelp, sier Ole Morten Isaksen.

Publisert: 30. januar 2020 - 2:56
Oppdatert: 03. juli 2024 - 10:24