− Vi reddet et liv på sletta i år. Det var en svært alvorlig allergisk reaksjon, som vi behandlet med epipenn før ambulansen kom og tok over pasienten, sier Siw Lilly Osmundsen, tjenesteleder for Norsk Folkehjelp under årets cup.
− Vi taklet hendelsen bra. Det ble raskt meldt videre til ambulansetjenesten, som vi har et veldig godt samarbeid med.
− Mange gode førstehjelpere
Osmundsen hadde det øverste ansvaret for de 120 frivillige som bidro på årets cup, og skryter av flinke førstehjelpere som takler de utfordringene de blir stilt overfor i løpet av ei lang uke på Ekebergsletta.
− Vi har mange gode førstehjelpere i organisasjonen vår. I tillegg må jeg skryte av ungdommene som var med i år. De er pliktoppfyllende, utrolig engasjerte og flinke i førstehjelp, det er veldig morsomt å ha dem med, sier Osmundsen.
− Det var også en del nye mannskaper med i år, og det er veldig fint å se. Vi har et potensial i kommunisere bedre hva det betyr å være med på Norway Cup.
Drama i kulissene
Det var flere drama som utspilte seg på årets cup: Deltakerne ante fred og ingen fare, men i kulissene jobbet Norway Cup og Norsk Folkehjelp for å stoppe et magevirus.
− To skoler med deltakere og én skole med dommere ble rammet. Det var flere som ble smittet, men staben til Norway Cup er flinke på rutinene ved slike hendelser, forteller Osmundsen.
− Vi bidro med veiledning og oppfølging av de som ble smittet, og sammen med staben i Norway Cup forhindret vi at det spredte seg.
For ikke å skape frykt sendte de jevnlig ut en vennlig påminnelse om å huske god håndhygiene på høyttaleranlegget over sletta. Der gikk det også ut beskjed om å huske å få i seg nok vann og kjøle seg ned i varmen.
Hadde fryktet varmen
− Vi hadde fryktet at varmen skulle føre til flere skader, men med 1.550 skader til sammen ble det et gjennomsnittlig år. Varmen hadde pågått så lenge at jeg tror folk hadde vent seg til den og visste hva de skulle gjøre for å ikke bli overopphetet, sier Osmundsen.
Det var heller ikke flere bruddskader enn vanlig, noe som kan skje når banene blir harde på grunn av tørke.
− Banene ble vannet godt, så de ikke var så harde som de kunne vært. Men vi så at de bruddene som var, nok var litt mer alvorlige enn ellers. Ofte er man litt i tvil om det er brudd eller ikke, men i år var det flere helt tydelig brudd.