Flere muligheter for støtte til gjennomføring av kurs i lokallagene

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto Foto: Ida Kroksæter

Tilbudet om reise-instruktører opprettholdes og det er fullt mulig for lag som ikke har instruktørkapasitet å søke.

Av Andreas Nårstad
Publisert: 15. august 2022 - 4:36
Oppdatert: 03. juli 2024 - 07:18

Ordningen har som mål å bidra til å re-godkjenne og utdanne nye mannskaper i lag som ikke har egne instruktører eller nok instruktørkapasitet selv.

Slik fungerer ordningen

Laget som bestiller reise-instruktør må stille med utstyr og lokale, samt koordinere påmeldingene til kurset. Når man planlegger kurs anbefales det at flere lag går sammen og samarbeider, slik at det blir nok påmeldinger og man får best mulig utbytte av en reise-instruktør.

Man kan søke om reise-instruktør til å gjennomføre:

  • Førstehjelpskurs for mannskaper
  • Søk- og redningskurs
  • Grunnkurs instruksjon
  • Laglederkurs

Avansert førstehjelp

Norsk Folkehjelp fikk i 2022 tre millioner kroner fra Helsedirektoratet, med formål øke helseberedskapen i Norge. Mesteparten av denne potten går til å kurse nye førstehjelpere.

Men vi ser det også som viktig å øke kompetansen hos de mannskapene vi allerede har, og bruker derfor en del av disse midlene til å støtte til å gjennomføringen av avansert førstehjelpskurs ute i lokallagene. Det er mulig å søke om inntil 50.000 kr til gjennomføring av kurs, og de første lagene har allerede fått innvilget sine søknader. Informasjon om hvordan man søker er sendt på mail til lokallagene.

Kurskontoret har tilgjengelig utstyr (akuttsekker med ambulanseutstyr) til utlån til kurs, så sant det ikke kjøres flere kurs samtidig.

Publisert: 15. august 2022 - 4:36
Oppdatert: 03. juli 2024 - 07:18