Fikk støtte til førstehjelpsutstyr på Utøya

Elin Skovly tok imot gaven på vegne av lokallagene Norsk Folkehjelp Hadeland og Norsk Folkehjelp Sande og Omegn.
Elin Skovly tok imot gaven på vegne av lokallagene Norsk Folkehjelp Hadeland og Norsk Folkehjelp Sande og Omegn. Foto: Ida Kroksæter

Det skal handles inn utstyr for 40.000 kroner.

Av Ida Kroksæter
Publisert: 04. september 2017 - 2:40
Oppdatert: 09. mai 2024 - 21:57

Under en av sommerens førstehjelpsvakter på Utøya, fikk Norsk Folkehjelps mannskaper et gledelig besøk fra If Trygghetsfond. De hadde med seg en stor sjekk øremerket nytt førstehjelpsutstyr på øya.

Norsk Folkehjelp Hadeland og Norsk Folkehjelp Sande og Omegn har i mange år samarbeidet om førstehjelpsvaktene på ulike arrangementer på Utøya. Tidligere i år fikk de støtte til å bygge ei førstehjelpshytte med eget behandlingsrom og over- nattingsplasser til mannskapene.

– Betyr mye

Den nye hytta skal settes opp i løpet av høsten, og behandlingsrommet skal blant annet fylles med behandlingsbenk, båre, spjelkeutstyr og annet nødvendig førstehjelpsutstyr.

– Tidligere har vi måtte frakte alt utstyret frem og tilbake hver gang vi har hatt vakt på øya. Dette sliter på både utstyret og mannskapene. Nå kan vi fylle det nye behandlingsrommet med førstehjelpsutstyr som ligger her permanent, sier Elin Skovly, som tok imot sjekken på vegne av lokallagene.

– Dette betyr mye for beredskapen vår her, sier Skovly.

Travel uke

If kommer på besøk under AUFs sommerleir, som er én av flere lange førstehjelpsvakter på øya i løpet av denne sommeren. I løpet av de fire dagene leiren varer, behandler de rundt 120 skader.

–Vi møter mye forskjellig når vi er her, alt fra sykdom til forstuinger, kutt og brannsår, sier Skovly.

Behandlingsrommet har derfor vært etterlengtet blant mannskapene som er på vakt her.

–Det blir godt å komme oss under tak. Det betyr mye for oss å kunne jobbe i godt lys og få rennende vann, sier Roger Bjerknes i Norsk Folkehjelp Sande og omegn.

Publisert: 04. september 2017 - 2:40
Oppdatert: 09. mai 2024 - 21:57