Fikk pris for 50 års innsats på Norway Cup

Siw Lilly Osmundsen og Camilla Acklam mottok prisen fra Birgitte Brekke i Frivillighetens år.
Siw Lilly Osmundsen og Camilla Acklam mottok prisen fra Birgitte Brekke i Frivillighetens år. Foto: Norway Cup

Norsk Folkehjelp fikk frivillighetsprisen «Tid som teller» for sin innsats på Norway Cup.

Av Ludvig Gundersen
Publisert: 15. august 2022 - 3:03
Oppdatert: 03. juli 2024 - 07:36

– Det å drive frivillig arrangement krever åpenbart frivillige, og her er det mange som har stått på. Jeg har æren av å dele ut frivillighetsprisen til Norsk Folkehjelp, som har hatt mannskap til stede og vært med oss i 50 år, sa Norway Cups generalsekretær Pål Trælvik, da han sammen med Frivillighetens år delte ut frivillighetsprisen «Tid som teller» til Norsk Folkehjelp.

Passet på siden 1972

Siden 1972 har Norway Cup samlet ungdom fra fjern og nær i Oslo. Like lenge har Norsk Folkehjelps førstehjelpere vært tilstede for å pleie alt fra overtråkk, brudd og andre idrettsskader som kan oppstå når flere tusen ungdommer kjemper om seier ute på gressmattene på Ekebergsletta og resten av Oslo.

– Det er en annerkjennelse for innsatsen som er gjort gjennom mange år. De frivillige gjør en god innsats. Jeg synes det er kjempehyggelig at vi blir tenkt på som en viktig samarbeidspartner til Norway Cup, og det å bli meldt inn til frivillighetens år er veldig hyggelig, sier Norsk Folkehjelps tjenesteleder under Norway Cup Siw Lilly Osmundsen, som mottok prisen.

Det er en annerkjennelse for innsatsen som er gjort gjennom mange år.
— Siw Lilly Osmundsen

En velfortjent pris

Norsk Folkehjelps generalsekretær Henriette Killi Westhrin mener at jobben saniteten gjør under Norway Cup er et bilde på hvor viktig den frivillige redningstjenesten er, og at legevakten ikke ville hatt kapasitet til å behandle alle de skadene som Norsk Folkehjelp tar unna i løpet av cupen.

– Jeg håper prisen vil være med å øke forståelsen for viktigheten av vår innsats, men også motivere flere til å være med. Det er selvsagt først og fremst Norsk Folkehjelp Oslo som står bak denne tjenesten, men det er også fint å se hvordan mannskap fra hele landet velger å bruke ferien sin på å skape trygghet for fotballspillende barn og unge og deres foreldre, sier Westhrin.

Generalsekretæren legger til at hun håper de vil se enda flere fra hele Norge som samles på Ekebergsletta for å plastre, bandasjere og trøste.

– For de kommer garantert til å være avhengige av oss også i årene som kommer. Tusen takk og gratulerer til alle dere som bidrar.

Publisert: 15. august 2022 - 3:03
Oppdatert: 03. juli 2024 - 07:36