2,5 millioner til redningstjenesten i Oppland

Jonas Vikran Hagen og Runi Putten fra Norsk Folkehjelp mottok sjekken på vegne av FORF-organisasjonene. På hver sin side har de Hans Seierstad og Inger Amb fra Gjensidigestiftelsen.
Jonas Vikran Hagen og Runi Putten fra Norsk Folkehjelp mottok sjekken på vegne av FORF-organisasjonene. På hver sin side har de Hans Seierstad og Inger Amb fra Gjensidigestiftelsen. Foto: Morten Høitomt/Oppland Arbeiderblad

Pengene skal brukes til nytt utstyr og et felles faglig løft for alle de frivillige organisasjonene i fylket.

Av Ida Kroksæter
Publisert: 02. februar 2018 - 12:18
Oppdatert: 20. mai 2024 - 11:31

Søknaden til Gjensidigestiftelsen Oppland ble sendt inn via Frivillige organisasjoners redningsfaglige forum (FORF).

– Gleden var stor da vi fikk beskjed om at søknaden i sin helhet ble innvilget. Bidraget er et viktig tilskudd for redningstjenesten, og det vil bygge opp under det viktige beredskapsarbeidet som gjøres av frivilligheten i Innlandet, sier rådgiver i Norsk Folkehjelp, Jonas Vikran Hagen.

Hn var med på å ta imot sjekken på vegne av organisasjonene, og var også med i utarbeidelsen av søknaden.

– Mange gode prosjekter

Han forteller at arbeidet startet sommeren 2017, etter at Gjensidigestiftelsen Oppland kontaktet FORF med spørsmål om de kunne ta ledelsen for å utvikle en søknad på dette feltet.

Det ble spilt inn ulike ideer fra medlemsorganisasjonene, både til prosjekter som vil styrke samholdet mellom organisasjonene, faglig utvikling, samvirke og oppdatering av utstyr som brukes til å redde pasienter – både på lags- og mannskapsnivå.

– Det er mange gode prosjekter som er kommet på bordet, vi gleder oss over å kunne jobbe videre med dem, sier Hagen.

Fagsamlinger

Norsk Folkehjelps del av potten vil blant annet brukes til prosjekter som går på pasientevakuering utenfor vei, bedre lysutstyr og bedre utstyr til operative ledere.

– Vi har også tatt initiativ til å arrangere et felles fagseminar som går over tre år, en fagsamling for operative ledere og støtte til en regional konferanse. Disse vil arrangeres i felleskap med FORF-organisasjonene og sentrale samarbeidspartnere i redningstjenesten, sier Hagen.

Publisert: 02. februar 2018 - 12:18
Oppdatert: 20. mai 2024 - 11:31