Reell rett til familiegjenforening for alle flyktninger?

Onsdag 19. mai kl. 18.00 – 19.00 inviteres du til digitalt møte om «Reell rett til familiegjenforening for alle flyktninger?"
Er du engasjert i inkluderingsaktiviteter som språkkafe, leksehjelp, turgrupper eller annen aktivitet rettet mot flyktninger – her er muligheten til å lære mer om konsekvensene av dagens regelverk innen familiegjenforening. Norge er blant de strengeste landene i Europa på flere punkter, for eksempel når det gjelder kravet til utdanning og inntekt for de som allerede bor i Norge.
Norsk folkehjelp vil på nytt rette søkelyset mot de negative konsekvensene av dagens lovverk og praksis for familiegjenforening. Dette medlemsmøtet er en oppstart på dette arbeidet.
Advokatfullmektig Ida Tønnessen fra advokatfirma Schjerven Hansen, besøker oss for å fortelle fra egen praksis om hvordan dagens regelverk rammer flyktninger ulikt. Tønnessen, som er tidligere leder i Jussbuss, har god erfaring med å formidle et komplisert regelverk på en forståelig måte. Målet med møtet er å åpne opp for dialog og refleksjoner, både underveis og i etterkant av Ida sin innledning. Men du kan selv velge om du vil aktivt delta eller bare lytte på hva andre sier.
Delta på møtet ved å trykke på denne linken. Du kommer først til en digital lobby, her venter du til noen slipper deg inn i selve møtet 😊 Møtet vil finne sted på Teams.
Agenda:
18.00: Velkommen v/Norsk Folkehjelp
18.05: Innledning av Ida Tønnessen
18.25: Ordet er fritt!
– Kort og muntlig tilbakemelding på opplegget (frivillig)
– Avslutning senest kl. 19.00
PSSST!
Har du spørsmål du ønsker å rette til innleder eller arrangører i forkant av medlemsmøtet, kan du sende en epost til rådgiver Lise Mensner, lmensner@npaid.org.
Du kan også stille spørsmål underveis. Dette gjør du ved å bruke funksjonen «rekk opp handa». Ønsker du at vi skal stille spørsmålet for deg, kan du sende sms til 997 32 213
Ønsker du en gjennomgang om hvordan bruke Teams, kontakt politisk rådgiver Marita Holmeset-Varpe, marhol653@npaid.org.
Til slutt noen trivselsregler for selve møtet:
- Det er hyggelig om alle har på video, selv om de ikke har ordet
- Siden alle ikke kjenne hverandre - Presenter deg selv og hvilke lokallag du tilhører når du tar ordet
- Husk lyd og bilde når du taler
- For å unngå mye bakgrunnsstøy når andre snakker, er det lurt å ha på lydløst når du ikke har ordet
- Ordstyrer sier ifra når det er din tur å snakke
Vel møtt!
Beste hilsen,
Sentralt Samfunnspolitisk Utvalg
Norsk Folkehjelp