Sanitetsungdommen rørte ildsjelene til tårer

Janniche Bruvik Dagsland og Oddgeir Dagsland fikk stående applaus på vei opp til scenen for å motta prisen.
Janniche Bruvik Dagsland og Oddgeir Dagsland fikk stående applaus på vei opp til scenen for å motta prisen. Foto: Ida Kroksæter

Janniche Bruvik Dagsland og Oddgeir Dagsland ble kåret til årets ildsjel av sanitetsungdommen på årets fagkonferanse.

Av Ida Kroksæter
Publisert: 31. mai 2024 - 3:48
Oppdatert: 16. juli 2024 - 04:15

De to ble tatt opp på scenen til stående appkaus, men takketalen ble svært kort:

– Det er så kjekt hver torsdag når vi samles, var alt Oddgeir fikk sagt før stemmen sprakk og han måtte gi fra seg mikrofonen.

Prisen er den første av sitt slag, og ble delt ut av Beate Liberg og Synne Nordby Hvenekilde fra Sentralt Ungdomsutvalg Sanitet.

Oddgeir Dagsland og Janniche Bruvik Dagsland får prisen fra Synne Nordby Hvenekilde og Beate Liberg.
Oddgeir Dagsland og Janniche Bruvik Dagsland får prisen fra Synne Nordby Hvenekilde og Beate Liberg. Foto: Ida Kroksæter

Plakat og vandreskjold

Paret fikk en plakat og gavekort på en restaurant hjemme i Stavanger. I tillegg fikk de æren av å være første navn på et vandreskjold som etter hvert skal gå videre til nye mottakere.

På plakaten står følgende: «Takk for at dere alltid stiller opp, har et smil om munnen og setter ungdommen først. At dere skapte et godt og trygt miljø i ungdomsgruppa hvor det er fokus på samhold og inkludering. At dere sørger for at ungdommene er trygge faglige og at dere lærer bort på en kreativ og pedagogisk måte.»

Vandreplaketten skal gå videre til andre ildsjeler neste år, men plakaten med gode ord fra ungdommene blir værende hjemme hos Oddgeir og Janniche.
Vandreplaketten skal gå videre til andre ildsjeler neste år, men plakaten med gode ord fra ungdommene blir værende hjemme hos Oddgeir og Janniche. Foto: Ida Kroksæter

Fortjent pris

Prisen kom overraskende to, men i begrunnelsen kom det fram hvorfor prisen er så fortjent. De siste to årene har ungdomsgruppa i Stavanger vokst fra fire til 20 aktive ungdommer, og lovordene fra ungdommene som nominerte paret var mange:

  • "En enorm dedikasjon til hele gruppen, læring som sørger for at ungdommene får en god forståelse for faget, passer på at alle har det bra, organiserer og planlegger turer, søker om utstyr til ungdommen, og jækla mye mer. Er det noen som fortjener denne prisen er det de!"
  • "De har gjort så mye for laget, og det er helt utrolig det de får til. De jobber hardt slik at alle på laget trives, og har det bra. Når det er problemer jobber de for å fikse dem, med et utkom slik at alle er fornøyde"
  • "De har gjort så mye for at blandet annet ungdomsgruppen skal få det bra - vi har fått nye sofaer, TV og nye biler, pluss at de er noen av de hyggeligste lederne jeg har møtt!"
Publisert: 31. mai 2024 - 3:48
Oppdatert: 16. juli 2024 - 04:15

Relaterte artikler

Sanitetsungdom Emilie Knudsen er markør under en felles øvelse med lokallagene i Åmli og Arendal.

Satser på sanitetsungdom: – En viktig ressurs for lokallagene

Neste år skal ungdommene bruke mer tid på kursing og trening innen redningstjeneste og førstehjelp.

Sanitetsungdom endrer fokus